Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Algemeen 31 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

16 redenen waarom een grote zus het mooiste cadeau ooit is

Een grote zus hebben voelt alsof je een oudere beste vriendin hebt. Alleen dan eentje die je nóóit zal laten vallen. Wij zijn gek op haar!

Oudere zussen zijn de bom!

Daarom delen we graag dit met je; 16 redenen waarom een oudere zus hebben het mooiste cadeau is wat je ouders je ooit hadden kunnen geven!

1. Zij was jouw tickets naar alle ‘volwassen’-dingen

Als je haar niet had gehad, had je nooit geweten hoe je een jongen moest kussen of wat je aan moest naar een feestje. Soms misbruikte ze haar macht, zoals die keer dat ze je vertelde dat je ‘van de melkboer was’… Bedankt hé, zus!

2. Mede dankzij haar heb je een sterke persoonlijkheid

Weet je nog die keren dat haar vriendinnen kwamen logeren en jij er niet bij mocht zijn? Of die keren dat jullie verstoppertje deden en zij je expres niet kwam zoeken? Geloof ons, daar heb je een hoop van geleerd. Wij in ieder geval wel.

3. Jullie zijn goudeerlijk tegen elkaar

‘Doe verdomme mijn schoenen uit, voordat je ze helemaal uitrekt met je olifantenpoten!’ Met wie anders had je dit soort gesprekken moeten voeren?

4. Ze helpt je met je carrière

Dankzij het netwerk van je grote zus weet ze altijd wel een plekje waar je kunt solliciteren. En anders kan ze je altijd helpen met salarisonderhandelingen en andere lastige onderwerpen. She’s been there en wil het beste voor haar zusje.

8 x De beste cadeautjes voor je zwangere vriendin/zus/collega… of natuurlijk voor jezelf

5. Ze geeft je eerlijk kledingadvies

Ze laat je niet slecht gekleed de deur uit gaan. En als ze in een goede bui is, mag je even in haar kledingkast shoppen voor, zeg, de bruiloft van je beste vriendin.

6. Ze maakte de weg voor je vrij

Je ouders vonden jouw overmatige drinken en stappen geen probleem in vergelijking met de wegloop-fase van je zus. Haar wilde haren zorgde ervoor dat je ouders geoefend waren met tieners toen het jouw beurt was.

7. Je mag boos op haar worden

Bij vriendinnen zou het waarschijnlijk de doodsteek zijn geweest voor jullie vriendschap, toch blijft je zus van je houden ook al ben je om een achterlijke reden kwaad op haar.

8. Zij is de verantwoordelijke

Zij is degene die meestal belt als jullie ouders zoveel jaar getrouwd zijn (wat doen we als cadeau?). En dat ze vroeger altijd op je moest oppassen, zorgt ervoor dat ze zich nog steeds als een moedertje gedraagt. Ook al zijn jullie de dertig ruimschoots gepasseerd.

9. Je kunt altijd bij haar terecht

Gezellige borrel met collega’s bij haar in de stad? Het maakt haar niet uit of je om twee uur ‘s nachts komt binnenzeilen. Jullie hebben even gebeld en dus heeft ze de huissleutel voor je klaargelegd. Ideaal!

10. Ze bracht je vroeger overal naartoe

Oh, wat voelde jij je cool wanneer je zus je wegbracht naar school met haar vriendinnen.

7 redenen waarom je zus óók je allerbeste vriendin is

11. Ze hield je naam hoog

‘Oh, ben jij het zusje van …?’ Hopelijk betekende dit in jouw geval dat je aanzien kreeg. Maar niet té veel, want hé je bent meer dan ‘het zusje van …’

12. Ze verdubbelde je voorraad

Of het nu je verzameling knikkers is of een extra kledingkast. Zelfs nu jullie ouder zijn ruilen jullie nog steeds regelmatig spullen uit: boeken, speelgoed voor de kinderen, you name it!

13. Ze is een soort van guru voor je

Ze geeft je (meestal) goed advies, want ze heeft altijd het beste met je voor.

14. Je kunnen lekker samen zeuren over familieleden

Natuurlijk kan dat ook bij je vrienden of je partner, maar niemand kent je familieleden zo goed als je zus. ‘Lief hoor, maar mam is zó irritant als ze zo doet.’

15. Ze zal je altijd steunen

Stel dat het nu ineens over is met je partner, dan weet je dat zij er altijd voor je is.

16. Ze geeft je altijd relatieadvies

Vroeger: ‘Als je ooit iets met die sukkelige vrienden van mij doet, doe ik je iets aan!’ Nu: ‘Ja joh, die van mij weigert ook de badkamer schoon te maken.’

Anoniem: ‘Mijn jaloezie jegens mijn zus gaat ten koste van onze relatie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Elite Daily

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme