5 simpele manieren waardoor je iedere dag de band met je kind versterkt

Kinderen Inga Stoit 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Soms is het leven druk, vol en chaotisch en kom je niet aan bonding met je kind toe. Jullie willen allebei wel quality time, maar door de alledaagse drukte zit dit er niet in. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen die jullie band zal versterker.

Ze nemen maar weinig tijd in beslag én jullie worden er allebei blij van. Het zijn geen wereldgeheimen maar de impact is groot! Op deze manieren zorg je dagelijks voor het versterken van de band met je kind.

Sterke band met je kind

Dit kun je écht iedere dag even doen.

1. Spelen

Doe de telefoons en iPad weg en zet de televisie uit want het is tijd om te spelen. Vraag aan je kind wat hij of zij graag wil doen. Misschien is het wel verstoppertje, een bordspelletje of het bouwen van een hut. Kinderen worden reuze enthousiast wanneer je daadwerkelijk met hun speelt en hier krijg jij zelf ook de nodige energie van. Niks zo fijn als een gelukkig kind natuurlijk.

2. Snack & chat

Plan een snack & chat momentje in. Hierbij eten jullie iets kleins maar lekkers en bespreken de dag. Je vraagt hem of haar naar hoe het op school was en of er nog iets leuks gebeurd is. Het is jullie gezamenlijke bind momentje en hierdoor wordt jullie vertrouwensband groter. Kijk even naar waar de behoeften van jouw kind liggen, misschien wil hij of zij wel gewoon met jou spelen en dan is dat ook goed!

3. Bordspelletjes

Tegenwoordig zijn kinderen zo gewend aan schermen, maar bordspelletjes zijn zeker niet minder leuk. Enthousiasmeer ze hiermee en probeer dit zo nu en dan te doen. Het is goed voor hun algemene ontwikkeling en je kunt dit bijvoorbeeld makkelijk doen wanneer het eten op het fornuis staat. Multitasken is prima, zolang je maar genoeg tijd voor je kleintje overhoudt.

4. Rondje lopen

Maak wat vaker samen wandelingen. Een beetje natuur en frisse lucht is goed voor jullie allebei. Jullie doen wat aan de dagelijkse beweging en kunnen heerlijk kletsen. Daarnaast is het natuurlijk goed voor de gezondheid om wat extra vitamine D op te doen. Wil je hier meer over weten, klik dan hier.

5. Voorlezen

Hoe klein het verhaaltje ook, kinderen zijn er dol op. Het is goed voor hem of haar en je zit lekker knus tegen elkaar aan. Jullie kletsen over het boek en knuffelen tegelijkertijd. Fijner wordt het haast niet. Dit hoeft slechts een aantal korte minuten van je dag in beslag te nemen, maar de liefde die je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar.

Deze 5 momenten zijn belangrijk voor een sterke band met je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme