Eva Dusch
Eva Dusch Gezondheid 28 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Middagdipje? 3x snel en gemakkelijk meer energie gedurende de dag

Hoe vaak loop jij vol energie het kantoor uit? Die kans is waarschijnlijk alleen aanwezig wanneer je een bonus hebt gekregen, een stiekeme fling met een collega hebt of een fantastisch weekend voor je neus staat. Maar meestal voelen we ons moe of zelfs uitgeblust. Met deze snelle tips geef je jezelf overdag een powerboost om elke werkdag fluitend door te komen.

Ook al beginnen we de dag vaak fris en opgewekt, in de meeste gevallen kijken we om half vijf al reikhalzend uit naar ons avondje op de bank, zo innig verbonden zijn we met onze favoriete Netflix-personages. Maar hoe fijn zou het zijn als we het kantoor uit lopen en het gevoel hebben dat we de hele wereld nog aankunnen (zeker wanneer er kleine koters op je staan te wachten)?

Meer energie

Deze Amerikaanse gezondheidsexperts Dr. Frank Lipman (auteur van The New Health Rules), Franci Cohen (personal trainer en diëtist), Yvette Rose (wellness coach) en Suze Schwartz (oprichter van Unplug Meditation) geven je met dit overzichtelijke schema handige tips om elke werkdag een powerboost te geven. 3…2…1, go!

In de ochtend

Mentaal: Leg je handen op je borst en adem voor vier seconden in, houdt vast, en adem in vier seconden weer uit. Herhaal deze oefening voor twee minuten.
Fysiek: Zorg dat je computer op ooghoogte staan en je handen en ellebogen op het bureau rusten.
Voeding: Drink een glas lauwwarm water met citroen voordat je aan de thee of koffie gaat. Voor meer energie in de ochtend wil je groenten en fruit vermijden. Kies daarvoor in de plaats avocado en ei.

Rond lunchtijd

Mentaal: Maak na je lunch een klein ommetje van ongeveer vijftien minuten om een frisse neus te halen en wat vitamine D op te slurpen.
Fysiek: Hou met je linkerhand je bureau vast en zwiep je rechterarm omhoog over je hoofd heen naar links. Als het goed is voel je nu een flinke side stretch in je rechterzij. Adem zes keer in en uit en doe vervolgens hetzelfde naar de andere kant.
Voeding: Zorg dat je voor lunch complexe koolhydraten eet zoals rode linzen, quinoa, zalm en boerenkool.

Einde van de dag

Mentaal: Doe een paar druppels pepermuntolie op je polsen en vingertoppen en adem licht in. Masseer daarna je slapen en het gebied achter je oren. Dit verhoogt je focus.
Fysiek: Ga met je benen op heupbreedte staan en stretch je beide armen omhoog de lucht in. Adem langzaam in terwijl je dit doet. Buig vervolgens vanuit je heupen naar voren en probeer met je handen voor vijftien seconden je tenen aan te raken. Herhaal deze oefening vijf keer.
Voeding: Neem tussendoor wat gezonde, energierijke snacks zoals hummus, walnoten, appel met pindakaas of een wrap met kip.

12 x hilarische tweets van mensen op kantoor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme