Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Mind 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

7x zo zorg je voor meer me-time in je hectische leven

Met kinderen in huis ben je per definitie aan het rennen en vliegen. Helemaal als je het combineert met een baan of geen opvang hebt. Resultaat: je loopt jezelf voorbij. En juist in deze periode is het lastig, maar oh zo belangrijk, om quality time voor jezelf in te plannen. Met deze tips kom je er ongemerkt toch beter aan wat me-time toe.

Een momentje voor jezelf vinden is echt niet zo gemakkelijk als het klinkt. Maar eerlijk, we hebben het allemaal nodig van tijd tot tijd.

Meer me-time

Met deze zeven tips krijg jij meer tijd voor jezelf.

1. Koester je spiritualiteit

Het klinkt misschien zweverig: het ontwikkelen van je spirituele kant. Maar zo blijf je wel dichter bij jezelf en ga je minder gehaast door het leven. En daar heb je de hele dag baat bij.

2. Beweeg!

Je denkt dat je er geen puf voor hebt, maar een uurtje sporten na een lange dag zorgt voor meer rust in je hoofd en een ontspannen lichaam. Ook val je ‘s avonds stukken gemakkelijker in slaap. Probeer in echt drukke tijden vaker te wandelen in plaats van de auto te pakken.

3. Doe je haar en make-up

In alle haast je make-up en haar nog even doen, net voordat je de deur uit moet. Herkenbaar? Probeer eens wat eerder op te staan en er een ritueel van te maken, waarin je je even alleen op jezelf focust. Als jij je mooi voelt, begin je jouw dag een stuk beter.

4. Ga alleen naar buiten

Hoewel een wandeling met een vriendin heel gezellig kan zijn, is een tijd met iemand anders doorbrengen ook vermoeiend. Trek er eens alleen op uit en ervaar hoe ontspannend dat kan zijn.

5. Kijk je favoriete serie of tv-programma

Zoek een serie uit, liefst met meerdere seizoenen, en maak van elke aflevering een moment van ontspanning voor jezelf.

6. Bel een vriendin

Een goed gesprek met een vriendin kan je humeur veel goed doen. Maar wanneer je geen tijd hebt om af te spreken schiet dat er nogal eens bij in. Trek je even terug en bel die goede vriendin voortaan gewoon op voor een peptalk.

7. Gebruik social media

Hoewel het vaak een negatieve lading krijgt kun je social media, mits je er niet te veel mee bezig bent, ook in je voordeel gebruiken. Een rondje social media kan je even helpen ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en houd je up-to-date in alle drukte.

4 redenen waarom masturbatie goed voor je is en je dus vanavond nog voor wat me-time zou moeten gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme