5x hoe je meer ruimte creëert in een kleine kinderkamer

Kinderen Lisa van den Akker 24 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Niet iedereen heeft de luxe van grote slaapkamers, soms heb je kleine kamertjes waar je net de essentiële dingen in kwijt kunt. Vaak worden zulke kleine slaapkamers omgetoverd tot kinderkamers, maar hoe zorg je dat het toch een beetje ruimtelijk voelt als je zo’n kleine kinderkamer inricht? Wij geven je wat tips.

Veel huizen hebben naast de “master bedroom” nog één of meerdere kleine slaapkamers. Perfect om te gebruiken als kinderkamer. Maar je zult al snel merken dat zo’n kamertje toch snel vol is. Op deze manieren creëer je toch wat extra ruimte.

Meer ruimte in een kleine kinderkamer

Deze tips geven je niet letterlijk meer ruimte, maar het voelt hierdoor wel een stuk groter.

1. Maak keuzes

Kun je de kledingkast in een andere ruimte kwijt? Heb je die stoel écht nodig in de kinderkamer? Een kleine ruimte vraagt om keuzes maken. Sommige dingen kun je misschien beter achterwege laten of op een andere kamer zetten. In dit geval geldt: less is more.

2. Benut de hoogte

Als het grondoppervlak klein is moet je creatief omgaan met de ruimte die je wel hebt. Gebruik bijvoorbeeld de hoogte van de muren en bevestig bovenaan de wand extra planken om spullen te kunnen opbergen. Gebruik ook de ruimte onder het bed en onder de kast. In een goede bedlade kun je veel spullen kwijt.

3. Weg met frutsels

Zorg voor niet teveel frustels en prullaria in de kinderkamer. Zorg voor een paar grote items en berg klein los spul op in een mooie grote opbergmand of kist. Door veel losse kleine spullen lijkt een kamer al snel rommelig en klein.

4. Ga voor licht

Licht laat een ruimte groter lijken. Kies voor lichte kleuren op de muren en een lichte vloer. Maar zorg ook voor veel lichtpunten of voldoende daglicht. Ook lichte meubels schelen een hoop.

5. Kies de juiste meubels

Niet alle meubels werken goed in een kleine ruimte. Meubels die wél goed werken zijn meubels die doorzichtig zijn, op pootjes staan of ronde vormen hebben. Dit soort meubels doen een ruimte groter lijken.

Lees ook:

8 Geniale Ikea hacks voor de kinderkamer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen

Relevante artikelen