Denise: ‘Ik ben zwanger van de vierde, maar weet niet of ik het wel aan kan’

Persoonlijk Lisa van den Akker 24 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor de ene moeder kan het een feest zijn, voor de andere even een kleine reality check: als je opnieuw zwanger bent. Of dit nu voor de tweede of derde keer is, een aangrijpende en spannende gebeurtenis is het altijd. Hoewel je in extase kan zijn van blijdschap, is het ook heel logisch dat je daarna twijfelt. Kan ik het wel (weer) aan?

Met deze gedachte worstelt ook Denise. “Ik ben een mama van drie kids. Eén van drie jaar, eentje van twee jaar en een van 9 maanden. Helaas ging mijn laatste bevalling niet helemaal zoals gepland.

Wéér zwanger

Inmiddels zijn we negen maanden verder en gaat het eindelijk – na een lastige start met mijn eigen gezondheid – weer een beetje goed! Het verhaal schets ik even zo, omdat ik op dit moment wéér zwanger ben. Een shock. maar hé, we waren er zelf bij. Een stomme misberekening van de maand. Op dit moment probeer ik er niet te veel over na te denken maar de klok tikt verder.

Mijn gezondheid gaat voor alles. Wat staat mij te wachten tijdens weer een zwangerschap en een bevalling? Tevens hebben wij nul komma nul hulp, van wie dan ook. Mijn moeder woont vrij ver uit onze buurt en met mijn schoonfamilie hebben we op dit moment geen contact. Ik werk vanuit huis en doordat er vrij veel is gebeurd in ons leven heeft een carrière een tijd op een laag pitje gestaan. Zo heb ik een miskraam gehad en mijn partner een burn-out. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we nu ook niet echt veel te besteden hebben. We redden ons wel, maar we kunnen geen vreemde sprongen maken. Wat dat betreft komt een extra kind dus ook niet erg goed uit.

Kunnen we dit wel?

Ik weet niet zo goed waar ik het moet zoeken op dit moment. Allerlei vragen passeren de revue. Kunnen we dit wel? Hoe gaat het mijn mijn gezondheid? En daarnaast, doe ik mijn andere meiden niet tekort? En ga zo maar door. Die rollercoaster maakt me gek! Wat moeten we nu doen? Kan dit allemaal goed komen?”

Wil jij een reactie achterlaten voor Denise? Doe dat dan onder de Facebookpost óf stuur een mailtje naar [email protected]

Lezerscolumn: ‘Die zoutlamp is een absolute musthave om goed te kunnen aarden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme