8 Geniale Ikea hacks voor de kinderkamer

Lifestyle Sophie Nortier 9 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Stiekem staat ons huis bomvol Ikea-spullen: goedkoop, mooi design en makkelijk verpakt. Maar wist je ook dat de Zweedse winkel veel spullen heeft die je makkelijk kunt verbouwen tot nóg handigere (en uniekere) spullen voor je huis? Deze Ikea-hacks zijn da bomb!

Ikea-hacks voor de kinderkamer

Eerder vond je op Famme al een flink aantal briljante (al zeggen we het zelf) Ikea hacks. DIY’s om je Ikea-spullen iets minder saai te maken. Hieronder vind je tien kersverse hacks om zelf mee aan de slag te gaan.

1. Maak een Lego-tafel waar je kinderen alleen maar over kunt dromen


Opslag én bouwen tegelijk! Wat wil je nog meer?

2. Maak van een boekenkast een poppenhuis


Deze Kallax boekenkast is natuurlijk al mega handig op zich. Maar je kunt er dus ook heel makkelijk een leuk poppenhuis van maken.

3. Of een leuk zitje


Draai ‘m om en leg er een plank op met een zacht vachtje. En je hebt een heerlijk leeshoekje waar je ook nog vanalles in kunt opslaan.

4. Een gezellig boekenplankje van een kruidenrekje


Dit kruidenrekje is al onderwerp van vele Ikea-hacks, maar het leent zich ook erg goed als boekenplank. Geef er een leuk kleurtje aan en klaar is Kees!

5. Of een kledingrekje


Of draai ‘m om en hang er babykleertjes aan!

6. Gebruik een messenmagneet voor autootjes


Nee geen messen in de kinderkamer. Maar een superhandige manier om op te ruimen en ook nog eens een leuke decoratie voor de kinderkamer.

7. Een gezellige lamp


Deze lampenkap van Ikea kost maar €3,-. En met een klein beetje eigen creativiteit maak je er een ontzettend gezellig ding van, waar de lampenkappen van €50+ nog een puntje aan kunnen zuigen. Ha!

8. Pas dit kinderbed aan tot montessoribed


Dit omkeerbare Ikea bed is heel handig wanneer je de optie wilt hebben er een hoogslaper van te maken. Maar als je al hebt besloten dit niet te willen, kun je het met deze Ikea-hack ook omtoveren tot het leukste bed ever.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen