Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 2 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

7 toffe dingen die je met het IKEA kruidenrek BEKVÄM kunt doen

We gaan er geen doekjes om winden: we zijn net zo dol op IKEA-hacks als dat we dol zijn op de Zweedse gehaktballetjes. Toen we op Pinterest ontzettend veel verschillende manieren tegenkwamen om het IKEA kruidenrek BEKVÄM te gebruiken, gingen onze handen dan ook meteen jeuken. Het wordt tijd om een paar van deze kruidenrekjes in te slaan, en eens flink te do it yourself’en.

Voor een paar euro knutsel je bijvoorbeeld zo een badkamerkast of een must have item voor de muur van de kinderkamer in elkaar. We raden je aan om nu alvast wat kruidenrekjes online in te slaan, want na het lezen van dit artikel ga je ze nodig hebben.

7 DIY’s met het IKEA kruidenrek BEKVÄM

1. In de badkamer

Van origine is BEKVÄM bedoeld om kruidenpotjes in te zetten, maar dat betekent niet dat ‘ie in de badkamer niet tot zijn recht komt. Hang een paar kruidenrekken boven elkaar, en je hebt genoeg ruimte voor al je cremes, potjes en make-up borstels.

Extra tip: hang het onderste kruidenrek ondersteboven op, zodat je je handdoek aan het houten latje kunt hangen.

2. In de slaapkamer

Ja ja ja, dit vinden we tof. Als je niet veel ruimte hebt om een nachtkastje neer te zetten, ga dan voor het BEKVÄM kruidenrek. Spuit ‘m desnoods in een leuke kleur (goud vinden we een top optie), boor er een gaatje in om een lampje doorheen te trekken, en je hebt een stijlvol nachtkastje mét lampje. Bovenop zet je een mooie foto, een bosje droogbloemen of andere leuke accessoires. Niets meer aan doen.

Het rekje dat in de bovenste foto gebruikt is, is overigens niet precies het IKEA kruidenrek. Maar dat mag de pret niet drukken: ook met BEKVÄM kan je precies hetzelfde resultaat bereiken.

3. In de kinderkamer

Diezelfde truc als in de badkamer is ook in deze kinderkamer toegepast. Het bovenste BEKVÄM kruidenrek hangt zoals ‘ie hoort, en dient als plek voor kinderkamer accessoires. Het onderste kruidenrek hangt ondersteboven. Met een paar stijlvolle S-haken maak je er binnen een handomdraai een kapstok van – of je hangt het er natuurlijk gewoon zo overheen.

4. In de woonkamer

Zelfs in de woonkamer werkt dit kruidenrek. Hang wat kruidenrekken boven elkaar, het liefst tegen een donkere muur voor extra contrast. Daarna is het een kwestie van stylen met woonaccessoires.

5. In je home office

Als je aan het werk bent heb je nooit genoeg opbergruimte. Hang BEKVÄM op naast je bureau, en je hebt en weer een plankje bij waar je boeken, kleine plantjes of kantoorspullen kwijt kunt. Staat door het extra houten latje nog leuk en speels ook.

Ook lezen: Ikea hack: zo maak je zelf gemakkelijk een goedkoop bureau (met opbergruimte!)

6. Terug naar de kinderkamer

Nog ruimte over in de kinderkamer? Sla dan nog een paar kruidenrekjes in, verf ze zwart, en gebruik ze als boekenplank voor de kleurrijkste boeken van je kind. Je maakt het plaatje helemaal af met een hangplantje en een knuffel.

7. In de gang

We sluiten af met een simpele, maar schattige manier om het IKEA kruidenrek te gebruiken. Wederom hangen we ‘m ondersteboven, maar dit keer in de gang. Met een paar S-haken maak je er namelijk ook een handige plek van om je sleutels aan op te hangen. Je zou bijna denken dat je ze zo nooit meer kwijt raakt…

Meer IKEA?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme