Gina Koninkx
Gina Koninkx Relatie 9 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Co-ouderschap naar een hoger niveau tillen? Deze apps helpen jou en je ex om makkelijker samen te werken

Samen een kind opvoeden is altijd challenging, laat staan dat jij en je voormalig partner inmiddels uit elkaar zijn. Jullie moeten alles goed op elkaar afstemmen, van de sporttrainingen tot de oudergesprekken maar ook de regels in huis. Gelukkig zijn er een aantal apps die jullie kunnen helpen bij gedeeld ouderschap.

Apps voor gedeeld ouderschap

Het is zwaar om alleen kinderen op te voeden, zeker in het geval van gedeeld ouderschap is het dan belangrijk dat jullie goed op elkaar ingespeeld zijn. Niet alleen is een goede relatie met je ex daarvoor vrij essentieel, ook jullie effort om alles samen goed te laten verlopen zodat de kinderen er in ieder geval niet de dupe van zijn.

Er zijn een aantal handige apps ontwikkeld voor gescheiden ouders die het samenwerken makkelijker maken. Zo kunnen jullie afspraken zien in een gedeelde agenda maar ook handige notities voor elkaar maken. Zo zijn jullie altijd op de hoogte van wat er bij elkaar in huis speelt.

1. WeParent – Co-parenting App

In deze apps kun je gemakkelijk van alles delen met de vader of moeder van je kinderen. Zo kunnen jullie allebei foto’s uploaden in het fotoalbum, berichten naar elkaar sturen, een gezamenlijke to-do list opstellen, handige contacten van bijvoorbeeld school met elkaar delen en een kalender. Natuurlijk heb je ook WhatsApp en iCloud om foto’s te delen maar alles op één plek hebben omtrent de kinderen is erg handig.

LEES OOK: De kosten voor je kind verdelen als je gescheiden bent: zo tackel je een aantal uitdagingen

2. Family Core

Ook in de app Family Core vind je allerlei handige tools om belangrijke zaken met elkaar te delen. In deze app vind je zelfs een kopje ‘legal’ voor de belangrijke administratieve zaken. Verder kun je enorm veel bestanden met elkaar delen en zijn er aparte kopjes voor schoolzaken en medische gegevens. Handig.

3. 2houses – Co-ouderschap

Dit is een van de weinige Nederlandstalige apps die zijn gebouwd om het co-ouderschap te ondersteunen. Al meer dan 100.000 gezinnen (ook in het buitenland) maken gebruik van deze gestructureerde app. Zo vergeten jij en je partner nooit meer belangrijke zaken omtrent jullie kids. Jullie kunnen hier zelfs een handig overzicht maken van jullie financiën die te maken hebben met de kinderen.

4. Talking Parents

It’s all in the name. Het is belangrijk dat gescheiden ouders goed met elkaar blijven communiceren. Dat kan met deze app waarin jullie handig met elkaar kunnen overleggen over de kids. Ook is er ruimte voor een persoonlijk dagboek zodat je weet wat er bij je partner is gebeurd en wat je kids daar hebben gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme