Veertien dingen die alle moeders herkennen die meisjes opvoeden

Kinderen Gina Koninkx 1 okt 2020
Leestijd: 5 minuten

Hoewel jij net zo blij zou zijn geweest met een zoon – want gezondheid gaat boven alles – ben jij ook wel héél erg blij dat je nu een dochter hebt. Ze is een exacte kopie van jou en je kunt uren naar haar kijken. Hoe ze de mooiste kunstwerkjes maakt, haar pop verzorgt of strijkkraaltjes sorteert. Wat een heerlijk moppie. Hier lees je wat er zo fijn is aan meisjes opvoeden.

Meisjes opvoeden is een heel dankbare taak maar eerlijk is eerlijk: soms is het een hels karwei. Jouw dochter kan namelijk ook behoorlijk kattig doen, een echte dramaqueen zijn en de hele boel bij elkaar gillen. Dit en nog meer herkenbare dingen over het opvoeden van dochters vind je hier:

Meisjes opvoeden in een notendop

Natuurlijk mag je dit artikel met een korreltje zout nemen want er zijn natuurlijk genoeg meisjes die het liefst in de modder stampen, met auto’s spelen en hun poppen écht niet zien staan. Heb jij geen dochter maar een zoon? Dan vind je hier de 17 meest herkenbare dingen aan het opvoeden van jongens.

1. Nee! Ik wil dit aan!

Ze weet maar al te goed wat er in haar kast hangt en vanaf een jaar of 4 is ze er vrij zeker van dat ze haar eigen outfitjes kan samenstellen. No way dat je haar nog in dat schattige tule rokje krijgt gestopt.

2. Je komt overal elastiekjes en clipjes tegen

Overal kom je haar clipjes en elastiekjes tegen in huis. Onder de kast, tussen de kussens op de bank, in jouw tas en zelfs in haar regenlaarzen. Geloof ons, dit gaat nooit meer over. Wacht maar tot ze op haar twaalfde bobby pins gaat gebruiken om haar knot bij elkaar te houden: drama.

3. Ze is dol op de camera

Waar jongens liever wegduiken voor de camera en roepen dat je moet ‘kappen met filmen’, is jouw dochter er weg van. De liefste kushandjes, duckfaces en modellen poses zijn van haar. Oh man, wat houd jij van dat kind.

4. Altijd klitten uitborstelen

Als jouw dochter lange haren heeft kun je eindeloos blijven kammen. Aan het eind van de dag zit het weer bomvol klitten. Hoewel je elke vorm van anti-klit shampoo al hebt geprobeerd, lijkt niks te helpen. Overigens: heb jij de beste tip, laat het ons dan weten. Wij zijn heel benieuwd.

5. Ze is een sloddervos

Je bent eigenlijk haar persoonlijke assistente (wie niet van haar kids) en ruimt alles achter haar kont op. Meisjes zijn eigenlijk toch wel de grootste rommelkontjes van allemaal. Vanaf een jaar of 6 kun je er vanuit gaan dat haar stoel nu de kledingkast is, haar bureautje een kaptafel en haar sokken kom je echt óveral tegen.

6. Concentratie

In opperste concentratie zie je jouw meisje dingetjes uitvoeren. Ze sorteert de piepkleine strijkkraaltjes op kleur en legt alle stiften netjes van wit tot zwart terug in het doosje. Dit dan weer in tegenstelling tot de zooi die ze van haar kamer maakt.

7. Je herkent jezelf in haar

Niemand lijkt meer op jou dan zij en dat is wel het allermooiste om te zien. Deze mini-versie van jou maakt dezelfde grapjes, wil het liefst nu al in jouw schoenen ronddartelen en praat jou na.

8. Ze fröbelt aan je haar

En er is niks zo fijn als dat. Meisjes vinden het heerlijk om te kappen en jij vindt het zeer ontspannend als ze dat bij jou doet. Hoewel het er misschien niet mega mooi uitziet, voelt het alsof je een hoofdmassage krijgt. Genieten.

9. Ze verzamelt knuffels

Het bed van jouw dochter ligt bomvol knuffels. Het is eigenlijk een wonder dat ze er zelf nog tussen past. Elke knuffel heeft een – briljant doordachte – naam. Jongens nemen het liefst genoegen met maximaal twee knuffels en zijn er snel vanaf (want: niet stoer).

10. Haar motoriek is perfect

Meer dan jongens is de (fijne) motoriek van jonge meisjes al vroeg ontwikkeld. Van kraaltjes aan een armbandje rijgen tot fietsen binnen de lijntjes van het fietspad. Ze doet het allemaal uitstekend.

11. Ze kan uren blijven praten

Het is nooit vijf minuten stil bij jullie in huis. Meisjes kletsen je de oren van de kop en dat is ook het geval bij jullie thuis. “Mama, mam, ma-haaaam.” en “Waarom dan?” zijn dingen die jij de héle dag door hoort.

12. De verkleedkist blijft zich maar uitbreiden

Jullie verkleedmand is inmiddels uitgegroeid tot een ware verkleedkist. Meiden vinden het heerlijk om zich op te tutten en door het huis te dartelen in een prachtige prinsessenjurk. Deze collectie blijft zich – naarmate ze ouder wordt – maar verder uitbreiden. Stiekem vind je het heerlijk en geniet je van elk optreden dat ze na het avondeten opvoert voor jou en je partner.

13. Ruzie met haar broertjes en zusjes

Hoewel ruzies tussen jongens en meisjes er anders aan toe gaan is één ding zeker: jouw dochter kan katten! Poe poe, je hebt soms wel medelijden met haar broertje als hij per ongeluk (oké, of expres) op haar knuffel gaat staan. Dan zijn de rapen gaar. En twee meiden samen kunnen al helemaal tekeer gaan in huis. Jij staat regelmatig de boel te sussen. Ach, het hoort er allemaal bij.

14. Ze blijft altijd jouw kleine meisje

En dit is misschien nog wel het fijnste van meisjes opvoeden. Meisjes houden – meer dan jongens – van knuffelen en kusjes geven. Ze mag dan al 6 jaar oud zijn, als ze moe is kruipt ze nog als een klein baby’tje bij jou op schoot en daar geniet jij tot op de dag van vandaag nog steeds enorm van. Lief!

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme