Sneeuwavontuur met de baby, 9 tips voor de ultieme skivakantie

Eropuit Laura Saija 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Twijfel je nog of je met een baby op skivakantie wil? Je kunt een baby zeker meenemen op skivakantie. Pas alleen wel je verwachtingen aan, want de vakantie gaat er heel anders uitzien dan voorheen.

Natuurlijk hoeft het helemaal niet erg te zijn dat je vakantie er anders uitziet. Het kan juist als een verrijking voelen dat je de baby mee kan nemen.

Met een baby op skivakantie

Met deze dingen moet je rekening houden als je met een baby op skivakantie gaat.

1. Begin op tijd met voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk, toch? Begin ruim van tevoren met het verzamelen van alle benodigde babyuitrusting, zoals een warme overall, muts, wanten en natuurlijk een comfortabele draagzak.

2. Test de kleding thuis

Voordat je de koude bergen opzoekt, test je de babyuitrusting thuis. Zorg ervoor dat je baby comfortabel is in de skikleding en dat de draagzak goed past. Op die manier voorkom je onaangename verrassingen op de piste.

3. Ga met een grotere groep

Als je met een grotere groep gaat, zoals met vrienden of familie, is er altijd wel iemand die een uurtje op de baby kan passen. Dan kun jij ook een keer de piste af.

4. De eerste keer skiën overslaan

Het is begrijpelijk dat je wilt skiën zodra je aankomt, maar geef je baby de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving. Misschien vindt hij het wel geweldig om in de sneeuw te spelen voordat je de latten onderbindt.

5. Plan rustige dagen

Skiën met een baby kan vermoeiend zijn, dus plan niet te veel activiteiten op één dag. Neem de tijd om te rusten en te genieten van de sneeuw met je kleintje. Misschien een gezellige wandeling of gewoon lekker spelen in de sneeuw.

6. Kies de juiste accommodatie

Zoek naar een kindvriendelijke accommodatie met faciliteiten zoals verwarmde kamers, een kinderopvang en gemakkelijke toegang tot de skipistes. Het maakt het leven voor jou en je kleintje een stuk eenvoudiger.

7. Betrek je baby bij de skisfeer

Laat je kleintje wennen aan de omgeving door ze te laten kijken naar mensen die skiën. Misschien vinden ze het wel geweldig en willen ze zelfs kleine ‘sneeuwavonturen’ beleven.

8. Kies voor rustige pistes

Begin op de rustigere pistes waar je rustig kunt skiën zonder je zorgen te maken over de drukte. Dit maakt de ervaring aangenamer voor jou en je baby.

9. Pas je verwachting aan

Ga er niet vanuit dat je de hele dag op de piste staat. Het is verleidelijk om de hele dag op de piste door te brengen, maar overdrijf het niet. Je baby heeft ook rust en aandacht nodig. Verdeel je tijd tussen skiën en quality time met je kleintje.

Op skivakantie met je kind(eren)? 7 tips voor een onvergetelijke (eerste) vakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme