De 8 grootste irritaties als je op vakantie gaat met kinderen

Eropuit Gina Koninkx 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Bepakt en bezakt rijden jullie met de auto naar het mooie zuiden van Frankrijk of trekken jullie door Italië. Heerlijk die gezinsvakanties! Elk jaar maken jullie geweldige herinneringen die jullie voor altijd zullen bij blijven. Op enkele momenten na dan.. die wil je het liefst zo snel mogelijk vergeten. Met kinderen op vakantie gaan, gaat nou eenmaal niet altijd van een leien dakje.

Kinderen blijven kinderen en tja, die zeuren af en toe de oren van je kop!

Irritaties als je met kinderen op vakantie bent

Het is uiteraard elk jaar weer hetzelfde liedje met kinderen op vakantie.

1. De eeuwige struggle met insmeren

Je haat het zo onderhand om je kids in te smeren met zonnebrandcrème, maar uiteraard kan dat geen moment worden vergeten. Je kids zelf hebben er een gigantische hekel aan wat het voor jou niet veel makkelijker maakt. Neem vooral even deze tips door om de struggle voortaan te voorkomen (werkt echt!).

2. Dure rekeningen als je ergens wat gaat eten of drinken

Al helemaal op doorreis in Parijs bijvoorbeeld. Daar betaal je op een terrasje al gauw €8,50 voor een cappuccino die niet te drinken is. Tel daar twee cola van de kids bij op van €5,- per glas en het dagbudget is er al weer doorheen.

3. Kinderen zijn ongeduldig

Kom je net aan op de camping, staan ze al aan je mouw te trekken dat ze willen gaan zwemmen. Mooi niet, iedereen draagt eerst maar zijn steentje bij met de tent opzetten.

4. De tent op de camping is een rommel

En aan jou de taak om – in de hitte – alles weer een beetje netjes te krijgen. Je kids lopen bakken met zand naar binnen en leggen ook nog eens hun natte zwembroek op hun slaapzak. Lekker dan.

5. Kinderen gaan zeuren als het heet is

Vooral op dagen dat het niet uit te houden is in de zon lijkt het zeuren van de kinderen enorm toe te nemen. ‘Mama, het is te warm’, ‘Mama, ik zweet zo erg’, ‘Mama, ik heb zo’n dorst’, ‘Mama, mama, mamaaaaaaaa!’.

6. Ze hebben geen zin in (sportieve) uitjes

Nee hoor, jouw kids liggen het liefst het hele dag in het zwembad. Je komt bedrogen uit als je dacht even gezellig een bergwandeling te maken. Om de vijf minuten zeuren ze hoe lang het nog duurt en of jullie alsjeblieft terug kunnen gaan naar de camping om te zwemmen.

7. Gekibbel op de achterbank

Roadtrippen naar Frankrijk? Maak je borst maar nat voor flink wat gekibbel op de achterbank. Je kan maar beter een flinke muur aan bagage tussen de kids bouwen.

8. De mayonaise smaakt niet zoals in Nederland

Of het nou mayonaise is of wat anders, je kids zitten altijd te zeuren dat de smaak zo anders is dan thuis. Argh!

Als moeder alleen op vakantie? Om deze redenen is het een goed idee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme