Een struggle om je kind in te smeren met zonnebrandcrème? Gebruik dan deze lifechanging trucjes

Kinderen Gina Koninkx 11 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Of je nou ouder bent van een baby, peuter of kleuter, je kind insmeren met zonnebrandcrème blijft een uitdaging. Het aanbrengen van een dikke laag SPF is meer dan noodzakelijk, maar zorgt bij je kind voor de nodige frustratie. Van wegrennende kleuters tot krijsende baby’s: je wilt deze struggle liever voorkomen. Dat kan, met een paar simpele tricks.

Ben jij even blij om te horen dat je een hoop drama bespaard blijft op het strand dit jaar.

Een kind insmeren met zonnebrandcrème zonder struggles

Deze trucjes helpen bij het vliegensvlug insmeren van je kind zonder grote struggles.

1. Maak er een spelletje van

Net als met eten en aankleden, geldt precies hetzelfde voor het insmeren van je kind. Maak er een spelletje van. Wie het snelt van top tot teen is ingesmeerd bijvoorbeeld, of insmeren terwijl je kind op één been balanceert. Hoe simpel het spelletje ook is, een spelelement maakt alles leuker voor kinderen. Zelfs ingesmeerd worden.

2. Gebruik handige zonnebrandcrème

Je kent wel die tubes waar een dikke laag wit smeersel uitkomt. Helemaal niet handig met kinderen. Gebruik daarom een (doorzichtige) spray voor je kids. Dit breng je veel sneller aan dan zo’n dikke smeerlaag. Ze krijgen amper de tijd om tegen te strubbelen. Wat ook erg handig is, zijn zonnebrand sticks. Deze rol je binnen mum van tijd over het gezicht en de rest van het lijf van je kind.

3. Doe het snel

Wat je ook doet, doe het snel. Een handige manier die veel ouders gebruiken is eerst enkele stippen zonnebrandcrème aanbrengen op het gezicht. Dit heb je zo uitgesmeerd over de rest van het gezicht en gezien het er tóch al op zit, moet je kiddo wel meewerken. Breng ook op de rest van het lijf enkele stippen crème aan en smeer dit zo snel als je kan verder uit. Het kan ook helpen dit samen met je partner te doen. Samen zijn jullie zo vliegensvlug dat je kind binnen een halve minuut ingesmeerd is met een dikke laag SPF.

Dit is wanneer je jouw baby in wil smeren met zonnebrandcrème

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme