Is dit dé truc om je kinderen nieuwe voeding te laten proberen?

Kinderen Valéry de Voijs 11 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het ene kind eet alles, terwijl het andere kind bij alles z’n neus ophaalt. Verschil moet er zijn natuurlijk. Maar wat als je je kind op spelenderwijs nieuwe voeding kunt laten proberen? Deze ouders vonden er iets op.

Deze vader laat zijn zoon verschillende soorten sapjes proberen en laten hem raden wat hij drinkt. Best clever.

Nieuwe voeding voor je kind

Door je kind spelenderwijs nieuwe dingen te laten proberen zal hij uitgedaagd worden. Op een plezierige manier welteverstaan. Niets kost namelijk zoveel energie als jij je kind iets wilt laten drinken of eten en hij weigert één hap of slok naar binnen te werken. Johnny bedacht daar een trucje op. Hij vult vijf bekers met verschillende sapjes erin. Rietje erin, kartonnen doos eroverheen en spelen maar. Hij post de video op zijn TikTok-account en bereikt binnen mum van tijd zo’n vier miljoen views.

Beker nummer vier was de grote winnaar, en bracht zelfs bij ons wat nostalgie naar boven. Beker nummer twee ging echter een stukje moeizamer. Toch verbeterde de vader hem niet meteen, maar gaf hem aan het einde een extra kans. Applausje voor deze vader; wij gaan deze in ieder geval thuis eens proberen.

@johnnyandsons

♬ original sound – Johnny Ragan

Johnny en zijn zoon

Johnny staat erom bekend leuke trucjes met zijn kind te filmen. Een ander populair filmpje is het bekende experiment waarop hij twee chocolaatjes klaar legt en vervolgens de kamer uitloopt. De instructies zijn duidelijk. Zijn zoontje moet wachten tot papa terug is. Check hieronder wat zijn zoon doet:

@johnnyandsons

I didn’t have a marshmallow.

♬ original sound – Johnny Ragan

Met eten spelen

Wellicht klinkt het een beetje tegenstrijdig om je kind met eten te laten spelen. Toch schijnt er niets mis te zijn met het spelenderwijs omgaan met voeding. Recent wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat je kind veilig nieuwe smaken en texturen kan ontdekken, als je je kind met eten laat spelen. Meer over dat onderzoek lees je hier.

Onderzoekers willen antwoord op de vraag: waarom weigeren kinderen groente te eten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme