Deze 5 soorten vaders zijn er: herken jij de vader van jouw kinderen?

Kinderen Valéry de Voijs 12 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ook al kunnen we zijn stomme grapjes niet waarderen, toch houden we stiekem heel veel van hem. Welke vader had/heb jij zelf? En misschien herken jij de vader van je kinderen ook wel in één van deze beschrijvingen. Dit zijn namelijk de meest voorkomende soorten vaders.

Ga jij met je belastingpapieren ook naar je vader? Of laat je dat liever aan iemand anders over, of bel je je vader juist als je je hart wilt luchten? Welke vader je ook hebt, ze zullen vast (soms op hun eigen unieke manier) hun best doen om er voor jou te zijn.

Soorten vaders

Wedden dat ie van jou erbij staat?

1. De verantwoordelijke vader

Dit type is mega verantwoordelijk, en zal er altijd voor zorgen dat zijn gezinnetje niets te kort komt. Jep, het is de type vader dat je om advies vraagt als je je eerste investering wilt doen, of je belastingaangifte moet fixen.

2. De attente vader

Deze vader blijft je verbazen. Hij weet precies wanneer de speciale activiteiten zijn op school en wanneer jij dat belangrijke gesprek op je werk hebt. Hij weet zelfs de namen van alle klasgenootjes én die van jouw collega’s. Deze vader verdient een applausje

3. Verzorgende vader

Dit is de huisvader, of in ieder geval een verzorgende vader die een glutenvrije bagels voor het hele gezin klaar maakt, een kopje thee zet als jij voor de tv ploft, of zorgt dat er voldoende badschuim aanwezig is. De lieverd.

4. De affectie vader

Van deze vader leer je op jonge leeftijd om je emoties te uiten. Deze papa laat namelijk maar al te graag merken hoeveel hij van zijn kinderen houdt en hoe trots hij op je is. Een man naar ons hart!

5. Actieve vader

Dis is de type vader die altijd in is voor een potje voetbal, gek is op spelletjes, en met volle energie altijd fietstochten of picknicks organiseert. Waarschijnlijk staat ie ook enthousiast langs de zijlijn iedere zaterdagochtend!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen