Mikky (34): ‘Ik werd stiekem gefilmd terwijl ik borstvoeding gaf’

Persoonlijk Valéry de Voijs 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Mikky (34) besloot afgelopen zomer voor het eerst na haar bevalling op vakantie te gaan. Samen met haar partner en baby vloog ze St. Maarten, waar ze een heerlijke strandvakantie dacht te gaan hebben.

“De vliegreis verliep prima. We vliegen al jaren met deze maatschappij, en wisten dat ze kindvriendelijke crew hadden. In alle privacy kon ik borstvoeding geven bij de galley en ook de toiletten waren erg schoon en uitgerust met verschoontafels.

Een kindvriendelijk hotel

We verheugden ons enorm op de vakantie. Natuurlijk vonden we het spannend. Het was de eerste keer dat wij met onze baby naar het buitenland gingen. Uit voorzorg hadden we een kamer geboekt in een kindvriendelijk hotel. Dit hotel was uitgerust met zwembad, en lag op loopafstand van het strand. Ideaal voor een baby van een paar maanden oud.

De eerste dagen verliepen prima. Onze zoon had een beetje last van het tijdsverschil, maar verder was de sfeer goed. Dat veranderde eigenlijk allemaal toen we halverwege de week een uitstapje maakten naar een ander strand. Een kennis had ons verteld over dit strandje, aangezien het wat rustiger zou zijn. Bij aankomst bleek dat hij gelijk had: er waren niet veel mensen, dus we hadden het hele strand vrijwel voor ons alleen.

Iemand stond in de bosjes te filmen

Aangezien mijn borsten erg pijnlijk voelde, besloot ik mijn bovenstukje van de bikini uit te doen. Mijn tepels deden namelijk pijn, en de bikini was eigenlijk nét te klein, waardoor deze knelde. Niet veel later was het tijd om mijn zoon te voeden. Mijn partner was op dat moment in de zee en was uit het zicht.

Meteen toen mijn zoon aan mijn borst lag, ontdekte ik dat er iemand in de bosjes stond. Uiteraard schrok ik. Ik dacht namelijk dat wij alleen waren. Daar bleef het niet bij. Deze persoon had een telefoon in zijn hand, en filmde mij. Ik riep meteen naar mijn partner en wees naar de man in de bosjes.

Hij zoomde in op de borsten van Mikky

Mijn man is meteen naar hem toe gerend en heeft hem geconfronteerd. Deze man reageerde heel stoïcijns. Mijn man heeft hem gedwongen om zijn video’s te openen en daar zag hij inderdaad wat ik al vermoedde. Een video waarbij hij inzoomde op mijn borsten en drinkende zoon.

Mijn partner is heel boos geworden en heeft hem gedwongen de video te verwijderen. Vervolgens is de man weggerend. Later zijn we naar het politiebureau gegaan, maar hier werd niet echt geluisterd naar ons verhaal. We wisten dat de politie op dit eiland vrij corrupt kan zijn, dus we hadden al geen hoge verwachtingen van onze aangifte.

In het vervolg kijk ik wel drie keer uit voor ik mijn zoon in het openbaar ga voeden. Je gaat er gewoon echt niet vanuit dat iemand dit wil filmen. Het is te absurd voor woorden.”

5 dingen die we over borstvoeding kunnen leren uit Aziatische culturen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme