Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kinderen 29 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Vier veel voorkomende misvattingen over zwanger worden

Als je graag zwanger wil worden, dan zul je er vast alles aan doen om in verwachting te raken. Toch zijn er ook heel wat misvattingen over zwanger worden. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde standjes of de mate van seks.

Benieuwd welke dat zijn? Hieronder lees je vier veel voorkomende misvattingen over zwanger worden.

Vier veel voorkomende misvattingen over zwanger worden

1. Alleen seks hebben op je vruchtbare dagen

Tuurlijk heb je de meeste kans om zwanger te worden als je seks hebt op je vruchtbare dagen, maar toch is het niet zo dat je alleen dan seks moet hebben. Volgens artsen zijn er namelijk heel wat vrouwen die denken dat ze aan het ovuleren zijn, maar waarbij dat niet het geval is. Een gemiste kans dus, dus mocht je zin hebben: duik dan gewoon het bed in, ook op je niet vruchtbare dagen.

2. Hoe meer seks, hoe groter de kans

Sommigen stellen denken dat ze iedere dag seks moeten hebben om zo sneller in verwachting te raken, maar helaas… Meer blijkt niet altijd beter. Wanneer je ‘te’ vaak seks hebt, kan je lichaam als het ware een soort ‘burn-out’ krijgen en seks gaan beschouwen als niet meer dan leuk in plaats van als een middel om zwanger te raken.

3. Dat sommige standjes je sneller zwanger maken

Weer een fabel! Hoewel veel mensen denken dat een standje als de missionaris de kans op zwanger worden verhoogd, blijkt dat niet waar te zijn. Of je nou je heupen hoog houdt na de seks of juist niet, het resultaat is hetzelfde. Het sperma van de man wordt namelijk tijdens de seks in je baarmoederhalsslijm en eileiders gestopt. Dat proces duurt maar een paar luttele seconde en dus maakt de positie niets uit.

4. Dat glijmiddel helpt

Denk vooral twee keer na voordat je naar glijmiddel grijpt, want het is allesbehalve bevorderlijk voor de kans op een zwangerschap. Sterker nog: glijmiddel heeft vaak een negatieve invloed op het sperma, waardoor het moeilijker wordt om de eileiders te bereiken.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme