10x vlotte Russische babynamen voor jongens

Kinderen Valéry de Voijs 15 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Denk je aan Russische namen, denk je waarschijnlijk aan de klassiekers als Anastasia of Vladimir. Kan ook mooi zijn natuurlijk. Maar als je voor een moderne naam wilt gaan, is Vladimir waarschijnlijk niet helemaal je ding. Dan kan dit lijstje wellicht van pas komen. Deze Russische babynamen voor jongens zijn namelijk een tikkie moderner.

En wij zouden Famme niet zijn als we daar de betekenis even bij vermelden.

Russische babynamen

Alstublieft; tien vlotte Russische babynamen:

Maxim

Wie de uitspraak ‘Mea culpa, mea culpa, Mea maxima culpa‘ kent, zal weten dat dit Latijn is voor ‘tot mijn schuld, tot mijn schuld, tot mijn grote schuld’. Dan kun je het dus wel al raden: Maxim komt uit het Latijn en betekent: de grootste.

Igor

Eigenlijk is de betekenis van deze naam helemaal niet zo modern. Igor betekent namelijk ‘boer’.

Danil

Deze naam is een tikkie religieuzer. Deze Russische babybaam is namelijk afgeleid van Daniel, en betekent ‘God is my judge’.

Lev

Lev is afgeleid van Leo en betekent -zoals je al kunt raden: leeuw. In het Hebreeuws betekent Lev overigens ‘hart’.

Boris

Leuk als je zoon donkere haren heeft. Boris betekent namelijk ‘wolf’. Benieuwd wat jouw partner van deze naam vindt? Kom erachter met deze handige app (het welbekende Tinder voor babynamen).

Ilia

Ilia of Ilya komt van de Hebreeuwse naam Elijah, en kent zijn oorsprong in het Grieks (Ilias). Het is dan geen verrassing dat ook Ilia een religieuze betekenis heeft. Het betekent ‘God is Yahu‘.

Luka

Een prachtige naam voor jouw kleine lichtpuntje. Luka is namelijk afgeleid van het Latijn en betekent ‘de brenger van het licht’

Milan

Deze Russische babynaam staat voor ‘aardig, liefdevol, en gracieus’.

Oleg

In Rusland staat Oleg voor het ‘heilige licht’ (the holy light).

Yulian

En wij sluiten af met deze vlotte Russische babynaam. Yulian komt van de Latijnse naam Julius, waarvan de betekenis niet helemaal duidelijk is. Sommigen leggen het verband met het Griekse woord ‘Ioulos‘ wat ‘jeugdig’ betekent. Wij vinden hem in ieder geval heel mooi!

Worden jullie het niet eens over een babynaam? ‘Tinder voor babynamen’ biedt uitkomst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme