10x redenen om Disneyland Paris te bezoeken met je peuter of baby

Eropuit Lisa van den Akker 15 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Als ouder van een peuter of baby denk je misschien niet direct aan een tripje naar Disneyland Paris. Maar waarom eigenlijk niet? Famme’s Lisa ging met haar gezin, inclusief peuter van twee en baby van twee maanden, een lang weekend naar Disneyland Paris en vond het geweldig. Zij vertelt je tien redenen om Disneyland juist te bezoeken met een peuter of baby.

Toegegeven, ik vond het ook best spannend om met mijn baby van twee maanden naar Disneyland Paris te gaan. Over mijn peuter van twee maakte ik mij echter niet zo’n zorgen, die zou vast haar ogen uitkijken. Maar ik was wel benieuwd hoe ze de attracties zou vinden. En wat bleek, het hele weekend werd een groot succes.

Disneyland Paris met een peuter of baby

Hieronder geef ik je tien goede redenen om Disneyland Paris te bezoeken met je peuter of baby. Ik zou zeggen: snel boeken!

1. Veel attracties voor kleintjes

Disneyland Paris heeft echt wel aan de kleintjes gedacht. Er zijn veel attracties te vinden die niet zo snel gaan en totaal niet eng zijn en waar je dus perfect met je peuter of dreumes in kunt gaan. Denk hierbij aan de bootjes van Pays des Contes de Fées. Of natuurlijk het welbekende It’s a Small World. Maar ook de iets snellere Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque of Dumbo the Flying Elephant zijn perfect voor peuters. Verder vond mijn peuter Alice’s Curious Labyrinth geweldig en bleef ze maar praten over de regenbogen die ze had gezien in Peter Pan’s Flight.

2. Makkelijk met je kinderwagen

Ik heb nog nooit een plek gezien waar alles zo is ingesteld op kinderwagens. Overal kun je met een kinderwagen makkelijk rijden en bij iedere attractie is een plek om je wagen te stallen. Ideaal!

3. De rider switch

In sommige attracties mag je peuter of baby natuurlijk nog niet mee. Ik bedoel een peuter in de Hyperspace Mountain is gewoon geen goed idee. Maar als jij en je gezelschap toch graag in zo’n attractie willen heeft Disneyland een oplossing voor je. Je gaat met zijn allen in de rij staan, inclusief baby dus. En als je aan de beurt bent gaat eerst de ene volwassene en wacht de ander met de baby. En als de eerste volwassene er dan uit komt neemt die de baby over en kan de ander in de attractie. Ideaal toch? Zo hoef je niet twee keer in de rij te staan.

4. Verschoontafels in het mannentoilet

Iets waar ik persoonlijk erg blij van wordt. Er zijn verschoontafels in de mannentoiletten. En ook nog eens nette verschoontafels! Dat laatste is sowieso al een plus, maar heel vaak zijn de verschoontafels alleen op het vrouwentoilet (hallo 1950) maar in Disneyland vindt je ze ook bij de mannen.

5. De Disneyland app

Disneyland heeft een eigen app waarop je precies kunt zien welke attracties geschikt zijn voor jouw kleintje. Zo staat het erbij als een attractie jouw mini schrik aan kan jagen. Maar ook als een attractie juist geschikt is voor kleine kinderen. Bovendien kun je in de app ook de wachttijden van de attracties zien en dat is zeker fijn als je met een peuter op stap bent!

6. De Disneyfiguren

Mijn zoon van tien gelooft misschien niet meer in Mickey Mouse. Maar mijn peuter vond het echt magisch om al die bekende Disneyfiguren in het echt te aanschouwen. Haar ogen waren zo groot als schoteltjes en op de foto gaan met al die Disneypersonages vond ze dan ook echt een hoogtepunt.

Bron: Disneyland Paris

7. Babyverzorgingscentra

Wil je even rustig je baby voeden of verschonen dan kun je ook terecht in het speciale babyverzorgingscentrum. In beide parken is er eentje te vinden. Je kunt hier zelfs luiers en babyvoeding kopen! Handig, want ik vergeet geregeld iets. Maar je kunt er ook terecht om gewoon even uitrusten of ontsnappen aan de drukte.

8. Kinderwagenverhuur

Dacht je dat je peuter wel zelf kon lopen en viel dat na een ochtendje toch even tegen? Geen paniek, je kunt ook gewoon een kinderwagen huren in het Walt Disney Studios Park of het Disneyland Park.

9. Kindvriendelijke restaurants

In ieder restaurant zijn kinderstoelen, flessenwarmers en magnetrons te vinden om voeding op te warmen. Daarnaast heeft ieder restaurant een speciaal kindermenu. Daarnaast gebruiken ze het label ‘Disney Check’. Dit is een snelle en eenvoudige manier om gezondere maaltijdopties te herkennen en biedt de garantie dat kinderen twee porties groenten en fruit eten. En dat is wel fijn na al dat snoep en die suikerspinnen.

10. De Disneyhotels

Combineer je bezoek met een overnachting in een van de Disneyhotels en je profiteert van nog meer voordelen voor jouw peuter of baby. Zo kun je met de Extra Magic Time een uur eerder het park in dan andere gasten, wat fijn is want peuters en baby’s zijn toch niet zulke uitslapers. En je kunt gebruik maken van de gratis pendelbussen tussen de Disney parken en je hotel om bijvoorbeeld even een siësta te houden.

Met de kids naar Disneyland? Deze tips wil je in je achterhoofd houden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme