Met de kids naar Disneyland? Deze tips wil je in je achterhoofd houden

Algemeen Valéry de Voijs 10 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Jeej! We mogen weer. Het zonnetje schijnt, de zomer begint, en we hebben weer zin om leuke dingen te doen. Waarschijnlijk ben je dan niet de enige die besluit om met het hele gezin naar Parijs te rijden en daar Mickey en Minnie op te zoeken. Als jij deze zomer met de kids een trip naar Disneyland plant, wil je deze tips in je achterhoofd houden.

Het blijft een hele onderneming. Niet alleen de trip naar Disneyland en het regelen van de juiste overnachting neemt wat tijd in beslag, maar ook het park zelf, lange rijen en drukte kunnen nogal overweldigend zijn.

Trip naar Disneyland

Waarschijnlijk zullen deze tips je trip aan Disneyland iets minder overweldigend maken.

1. Kies welke parken je wilt bezoeken

Bij het kopen van je tickets heb je de keuze uit twee parken: Disneyland, en Walt Disney Studio Park. Als je er toch bent kun je net zo goed allebei de parken bezoeken toch? Dat zou je denken ja. Bedenk wel even hoe mega groot het Disneyland park is, waarschijnlijk heb je aan één park meer dan genoeg. Vooral je kids zullen genieten van die sprookjesachtige vibe in het Disneyland park, dus zal je het ticket voor Walt Disney Studio vast niet nodig hebben.

2. Hoeveel dagen?

Het park is groot. Mega groot. Als je letterlijk alles wilt zien zul je wel drie dagen nodig hebben. Maar grote kans dat jij na drie dagen he-le-maal gesloopt bent en met blaren op je voeten verslagen aan een bankje gekleefd zit. Eén dag is dan weer erg kort, en je zult alles vrij gehaast moeten doen. Als je er dus twee dagen van maakt zul je nog genoeg energie hebben om overal van te genieten, en krijg je het grootste deel van het park wel te zien.

3. Het Disney hotel

Het heeft zo z’n voor- en nadelen om een nachtje in het Disney hotel te verblijven. Een voordeel is namelijk dat je geen parkeerkosten betaald (a la 35 euri’s per dag). Daarnaast is het natuurlijk ook een leuke ervaring, omdat je het hele weekend in de Disneysferen zit. Zelfs de shampoo op de badkamer heeft bijvoorbeeld Mickey oortjes (hoe schattig!). Het grootste nadeel is dat het wel weer lekker aantikt aan het kostenplaatje. Een nachtje is namelijk relatief prijziger dan een ‘standaard’ hotel of B&B in de buurt. Beide accomodaties kunnen zo hun voordelen hebben, het is maar net waar je voorkeur ligt.

Deze comedian laat zien hoe het als ouder is om in Disneyland te zijn

4. Auto of trein?

Komt ie weer: de parkeerkosten. Als je namelijk besluit om met de auto die kant op te gaan zul je weer die fijne 35 euri per dag moeten neerleggen om je auto te kunnen parkeren. Het parkeerterrein is (zoals je wel kunt verwachten) onwijs groot. Goed opletten waar je parkeert dus! Ook als je niet gewend bent om lange stukken te rijden met je kinderen achterin kan dat nog wel even wennen zijn natuurlijk. In de trein hebben ze dan toch iets meer ruimte om hun benen te strekken. Ga je met de auto zul je je bagage wat fijner achterin kunnen opbergen en heb je onderweg wat meer vrijheid om een pauze te nemen en ergens te stoppen.

5. Eten

Erg typerend voor Nederlanders om hun eigen bammetjes mee te nemen, maar eerlijk is eerlijk: we snappen het wel. Je zult overal op het park eettentjes en restaurantjes vinden dus je zult echt niet bang hoeven te zijn dat je verhongerd. Maar zoals je wel kunt raden betaal je hier de jackpot voor. Daarbij zullen je kinderen waarschijnlijk niet vrolijker worden van junkfood en suikers. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om genoeg water en snacks mee te nemen en alleen met het avondeten bij een tentje te stoppen.

6. Schoeisel

We zouden zeggen: sneakers sneakers en nog eens sneakers! Die nieuwe loafers staan wel heel schattig maar (vertrouw me) als je twee dagen loopt wil je echt wel comfy schoenen aan. Niet alleen jij trouwens, maar ook je zoon of dochter hoor je minder klagen als ze hun sportschoenen netjes aantrekken.

7. Fast Pass

Dit is dus echt de moeite waard. Met een fast pass reserveer je een tijd voor je attractie, en kun je ondertussen wat anders gaan doen. Het is misschien even een gepuzzel en je zult even goed je best moeten doen om te plannen maar dan heb je ook wat. Lang in de rij staan is niet zo bevorderlijk voor je humeur (vooral als je kinderen niet bepaald de geduldigste zijn)

Deze blogger fakete een trip naar Disneyland om te bewijzen hoe makkelijk dat is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mammie Mammie

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme