Aimee (31): ‘Mijn moeder wil kerst niet organiseren, nu moet ik alles doen met twee kleine kinderen’

Kerst Laura Saija 17 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Aimee wil haar kinderen het warme kerstgevoel meegeven dat zij vroeger kreeg van de feestdagen bij haar oma thuis. Helaas wil haar moeder geen kerst meer organiseren en moet zij het dus allemaal zelf doen. “En dat allemaal met twee kleine kinderen van drie en één jaar. Daarnaast werk ik ook nog vier dagen”, vertelt ze aan Famme.

“De kerstdagen zijn voor mij heel belangrijk. Toen ik klein was riep het bij mij al warme gevoelens op, omdat we kerst altijd vierden met de hele familie. Iedereen was er bij. Grootouders, ooms, tantes, neefjes en nichtjes en wie er verder nog aan wilde schuiven mocht ook komen.

Kerst organiseren

Vroeger stond mijn oma urenlang in de keuken om het kerstdiner voor te bereiden en later was het mijn moeder die weken van te voren een menu bij elkaar zocht en dagen in de keuken stond. Fantastisch vond ze de gezelligheid, als iedereen het maar naar zijn zin had dan was het elke minuut werk waard.

Ook toen ik al lang het huis uit was en aan de andere kant van het land ging wonen, riep kerst nog een fijn gevoel op. Echt het ‘Driving home for Christmas’ gevoel. Helaas is dit veranderd sinds mijn ouders drie jaar geleden uit elkaar gingen. Mijn vader ging er plotseling vandoor met iemand anders en dit had mijn moeder helemaal niet aan zien komen.

Scheiding verwerken

De kerstdagen hoefden daarna niet zo nodig meer voor mijn moeder. Ik begrijp natuurlijk dat je zo’n scheiding moet verwerken en dat het eerste jaar in het teken van overleven staat. Alleen vind ik dat je na drie jaar toch wel je eigen leven weer op kan pakken.

Mijn moeder leefde altijd op in de maand december en nu wil ze niets meer organiseren en niemand uitnodigen. Ik vind het ontzettend jammer, want ik wil mijn kinderen ook dit warme gevoel van kerst meegegeven.

Menu in elkaar flansen

Het komt er nu op neer dat ik alles moet gaan organiseren, de hele familie bij elkaar moet houden, een uitgebreid menu in elkaar moet flansen en dat allemaal met twee kleine kinderen van drie en één jaar. Daarnaast werk ik ook nog vier dagen.

Ik heb geen idee hoe ik dat voor elkaar ga krijgen en hoe ik dat allemaal moet organiseren. Ik hoop dat mijn moeder beseft dat ze voor ons het hele kerstgevoel verpest door het niet meer te organiseren. Straks eindigen we nog allemaal alleen in ons eigen huis zonder elkaar te zien.”

Elise (34): ‘Wij vieren de feestdagen nooit samen als gezin, vanwege het werk van mijn man’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme