Elise (34): ‘Wij vieren de feestdagen nooit samen als gezin, vanwege het werk van mijn man’

Persoonlijk Laura Saija 26 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Elise (34) is ruim tien jaar samen met haar vriend Floris. Hij werkt vaak ’s nachts en op feestdagen en dat breekt haar op sinds ze samen een kind hebben. “Vanochtend kwam Floris met de melding dat kerst en Nieuwjaar ook volgeboekt zijn dus of ik zelf wilde regelen dat ik iets leuks ging doen.”

“Toen ik Floris leerde kennen werkte hij al in de evenementenbranche. Hij organiseert grote evenementen en festivals. Ik vond het hartstikke leuk en ging ook vaak mee naar concerten en andere evenementen.

Feestdagen

De evenementen vonden wel meestal plaats op feestdagen als kerst, Oud en Nieuw, Pasen en in de zomervakantie. Zelf heb ik een parttime baan op kantoor, dus onze ritmes waren wel vaak anders. Floris moet vaak door tot diep in de nacht. Terwijl mijn wekker om 7.00 uur gaat.

Sinds een jaar hebben we een zoon en nu merk ik pas hoe lastig het is dat we zo’n ander ritme hebben. Floris is er vaak niet in het weekend, terwijl dat juist de dagen zijn dat ik iets leuks wil doen als gezin.

Zijn pad

De zorg voor onze zoon komt volledig op mij neer en ik doe veel alleen met onze zoon. Ik hoopte dat Floris het wat rustiger aan zou gaan doen als onze zoon eenmaal geboren zou worden, maar hij leeft nog steeds op dezelfde manier.

Zijn argument is dat dit nou eenmaal zijn werk is en het carrière pad dat hij gekozen heeft. Hij kan niet zomaar opeens van negen tot vijf op een kantoor gaan zitten, omdat hij geen studie heeft gedaan. Ik snap dat op zich wel maar ons gezin valt er langzaam door uit elkaar.

Volgeboekt

Vanochtend kwam Floris met de melding dat kerst en Nieuwjaar ook volgeboekt zijn dus of ik zelf wilde regelen dat ik iets leuks ging doen, zodat ik niet alleen thuis zat met onze zoon op deze dagen. Het voelde als een enorme klap in mijn gezicht, omdat ik altijd erg uitkijk naar de feestdagen.

In mijn herinneringen was ik met kerst altijd samen met mijn hele familie en dit waren de gezelligste dagen van het jaar. Een heel warm gevoel dat ik ook aan mijn zoon mee wil geven, maar dat zit er dus helaas niet in.

Van tevoren kunnen weten

Die avond heb ik met tranen in mijn ogen aan Floris uitgelegd dat ik me echt enorm eenzaam voel in ons gezin en dat ik mijn leven en het leven van onze zoon niet op deze manier voor me zie. Hij was begripvol, maar zei weer dat hij niet veel aan de situatie kon doen. Ik had het van tevoren kunnen weten, was zijn antwoord.”

Relaxed de feestdagen door? Deze moeders delen hun ultieme tips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme