Moeder schrijft prachtige brief aan haar man, een zorgzame vader

Persoonlijk Soraya Vogelaar 8 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Die wederhelft is soms zo vanzelfsprekend dat je soms gewoon vergeet te zeggen hoe fijn het is dat iemand er is. Niet dan? Deze moeder schrijft een mooie brief aan haar man om hem duidelijk te maken dat ze waardeert wat hij allemaal doet als vader en als echtgenoot.

Moeder Jessica Johnson schreef op haar blog WonderOak een lieve brief aan haar man Graham die door vele andere moeders gedeeld wordt.

Wervelwind

Ze begint haar brief: ‘Soms voelt alles als een wervelwind, zo chaotisch en snel. Dan vliegt de tijd voorbij en vergeet ik om echt naar je te kijken.’ In haar brief geeft ze aan dat ze veel van haar man verwacht en hem vaak de schuld geeft van haar onzekerheden. ‘Soms ben ik boos op mezelf, maar dan reageer ik het af op jou. Dan maak ik het jouw taak om mij gelukkig, slank of perfect te maken. In de drukte van het dagelijks leven, laat ik me aan jou van mijn slechtste kant zien, in plaats van mijn beste.’

LEES OOK: Tips om je relatie te verbeteren zonder erover te praten

Favoriete vader

Maar op momenten dat het rustiger gaat, geeft ze aan dat ze stilstaat en hem écht ziet. Hoeveel hij gegroeid is als man en in hun huwelijk. Maar vooral hoeveel hij betekent als vader. Ze schrijft:

‘We doen ons best om onze kinderen goed op te voeden zodat ze een goed hart en passie hebben. En we weten bijna nooit waar we precies mee bezig zijn. We denken vaker dat we falen dan succes hebben, maar we blijven van ze houden en ze leiden door het leven.

‘Je doet je stinkende best en ik ben zo trots op de vader die jij bent. Jij bent mijn favoriete vader voor onze kinderen en ik weet zeker dat je ook hun favoriet bent. Ik wist toen ik met je trouwde, dat ik je bewonderde en van je hield, maar ik had geen idee wat voor man je zou worden. Ik had geen idee hoe je als vader en partner zou zijn in de goede en slechte tijden.’

‘Ik wist toen niet hoe je onze baby’s zou vasthouden toen ze geboren waren. Ik wist niet dat je mijn hand vast zou houden als we net ruzie gemaakt hadden. En ik wist ook niet dat je het haar van onze dochter zou borstelen of dat je onze kinderen zou leren om hard te werken voor hun dromen. Ik wist het allemaal niet, maar ik ben nu zo dankbaar dat ik voor jou gekozen heb.’

Ze sluit af met de woorden: ‘Ik weet dat je twijfelt of je het wel goed doet. Maar je doet het zo ontzettend goed. Je doet het beter dan ik ooit had kunnen verwachten. Jij bent mijn beste en favoriete verrassing.’

Deze vader schrijft een prachtige brief aan zijn vrouw, de thuisblijfmoeder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WonderOak

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen