Je moeder meenemen op vakantie als oppas? ‘Alsof je haar alleen maar gebruikt’

Persoonlijk Laura Saija 10 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Op Facebook deelden we het dilemma van Lucille (35). Het dilemma luidde: “Zal ik mijn moeder als oppas meenemen op vakantie?” Hier hadden meer dan duizend Famme-lezeressen een mening over.

En dus delen wij een greep uit de reacties.

Moeder meenemen op vakantie

Na drie jaar geen vakantie te hebben gehad, willen Lucille en haar man in het voorjaar samen met hun peuter naar het buitenland. Ze zijn op dit moment naar bestemmingen aan het zoeken. “Eigenlijk maakt het voor mij niet uit, als het daar maar warm is. Ik denk dat we voor Curaçao of Bonaire zullen kiezen. Toen mijn moeder van onze vakantieplannen hoorde, bood ze direct aan om mee te gaan als oppas. Ze zei dat mijn man en ik dan ook wat tijd samen zouden kunnen doorbrengen. We vonden het aanbod erg lief, maar willen we haar wel mee?”

Meningen van Famme-lezeressen

De meningen over dit onderwerp zijn verdeeld. Hieronder lees je de meningen van Famme-lezeressen over het dilemma van Lucille om haar moeder mee te nemen op vakantie als oppas.

Gezinnetje

Corine – “Moeder lekker thuis laten en samen als gezinnetje op vakantie gaan. Geniet van die spaarzame tijd met elkaar!”

Zelf voor gekozen

Joyce – “Waarom zou je dit doen? Jullie hebben voor kinderen gekozen toch? Dit is het gevolg van kinderen, vakanties zijn niet meer zoals voorheen. Wij gaan vaak met mijn ouders op vakantie maar no way dat ze dan fungeren als oppas. Ik ben de moeder dus dan zorg ik er voor, ja ook tijdens vakantie. Ooit komt onze tijd samen wel weer en dan genieten we er dubbel en dwars van.”

Met opa bijtanken

Debby – “Ik ben ook oma en pas altijd graag op mijn kleinzoontjes, maar de vakantie laat ik aan de ouders over. Gaat oma lekker op vakantie met opa om even bij te tanken. Hebben we best wel verdiend.”

Samen met je kind

Cora – “Ik ben een oma en weet je wat? Ga jij naar lekker samen met je kind op vakantie. Jij draagt de verantwoordelijkheid en niet je moeder. Je wil alles… Een kind, ver weg, een oppas. Geniet ervan.”

Gebruiken

Priscilla – “Als je je moeder meeneemt, is het omdat je haar een fijne tijd gunt en je samen herinneringen wilt maken. Het klinkt nu alsof je haar alleen maar gebruikt en er verder vooral geen last van wilt hebben.”

Jouw taak

Berta – “Waarom wilde je een kind. Denk daar eens goed over na. Volgens mij heb je niets over voor je kind. Het komt je wel makkelijk uit dat je zelfs op vakantie oma voor je kind wil laten zorgen. Het is jouw taak en die van je partner om voor jullie eigen kind te zorgen, zeker op vakantie.

Koesteren

Janine – “Vele jaren ging oma mee op vakantie. Omdat mijn moeder alleen was, het kon, en omdat het gezellig was voor iedereen. Maar als oppas? Ze is al jaren niet meer onder ons, maar we koesteren nog steeds die herinneringen.”

Gezellig

Marion – “Wij hebben mijn moeder ook eens meegenomen als oppas, maar daar is niks van terecht gekomen. Mijn moeder heeft gewoon gezellig met ons en de kinderen vakantie gevierd en dat was superleuk.”

Greet (34) heeft geen contact met haar moeder: ‘Het doet pijn als ik kleinkinderen met hun oma zie lopen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme