Moeder waarschuwt voor glijbanen met ijzingwekkende foto

Kinderen Susan Dalstra 27 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Niet om iemand bang te maken, maar moeder Heather Clare heeft een foto gedeeld waarmee ze andere ouders op het hart wil drukken voorzichtig te zijn met glijbanen. 

Voetje

Heather nam haar 1-jarige dochter Meadow op schoot om samen van de glijbaan te roetsjen. Van wat er toen gebeurde gaat je nekhaar recht overeind staan: het voetje van het meisje bleef hangen aan de rand van de glijbaan.

‘Deze foto is genomen op het moment waarop haar been brak’, schrijft de moeder. ‘Hier lacht ze nog, maar het gebeurde preciés op dit moment.’ Tot hoor grote verbazing hoorde Heather van de arts in het ziekenhuis dat dit soort ongelukken veel vaker voor komen. Zo vaak zelfs dat de American Academy of Pediatrics ouders zelfs waarschuwt niet met hun kind van de glijbaan te gaan.

Huiveringwekkend incident

Tussen 2002 eindigden in de VS 352.689 onder de 6 jaar in het ziekenhuis met een beenfractuur door een glijbaan. Heather had daar voor het huiveringwekkende incident nog nooit van gehoord en vermoed dat ze niet de enige ouder is. ‘Ik dacht dat alle ouders met hun kind van de glijbaan gaan.’

‘Ik deel deze foto ieder jaar in de hoop dat de pijn die Meadow voelde en mijn schuldgevoel andere kinderen en ouders hetzelfde bespaart. Ga nooit van een glijbaan met een kind op schoot. Er bestaat geen veilige manier.’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme