Knutselen maar! 10x orginele moederdagcadeaus voor oma

Kinderen Demi de Boer 10 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Moederdag staat voor de deur, je hoopt waarschijnlijk zelf op een leuk cadeautje van jouw kind. Maar de oma’s mogen deze dag ook niet vergeten worden, zij zijn tenslotte moeder én oma. Als het aan ons ligt, verdienen zij daarom ook een cadeautje van hun kleinkind.

Wij hebben een aantal leuke ideeën op een rij gezet, die jij samen met je kind kan maken voor oma.

Knutselen voor oma

Knutselen vinden kinderen vaak heel leuk en de meeste oma’s vinden het hartstikke om dat te krijgen.

1. Plakboek

De meeste oma’s houden van foto’s, vaak vertellen ze dan ook hoe jammer het is dat nu alles op onze telefoon staat. Daarom kunnen jullie oma verrassen met een plakboek vol met foto’s, lieve berichtjes, jullie favoriete momenten en mooie tekeningen.

2. Een mok verven

Veel oma’s houden van een goede bak koffie of lekker kopje thee. Het is natuurlijk nog meer genieten als ze dat kunnen drinken uit de geverfde mok van hun kleinkind.

3. Applaus voor oma

Dit leuke knutselwerkje maak je door beide handen van jouw kind om de buurt over te trekken, met de uiteinden tegen elkaar aan. Laat je kind er een mooie tekening opmaken en schrijf er een lieve tekst bij. Zo geef je oma een applaus met een persoonlijke touch.

4. Boekenlegger

Is oma een echte boekenwurm? Dan is dit het perfecte cadeau. Maak een een vergelijkbare foto van je kind en knip deze uit. Plak deze op stevig papier en maak er een touwtje aan. Zo kan oma haar kleinkind dagelijks bewonderen, terwijl ze haar favoriete boek leest.

5. Complimenten pot

Wat is er nou leuker dan een compliment krijgen? Nou, héél veel complimenten krijgen. Bedenk samen met je kind zoveel mogelijk complimenten en schrijf deze op mooi papier. Stop ze allemaal in een pot met een leuke kaart eraan. Zo kan oma soms even een briefje pakken, als ze daar behoefte aan heeft.

6. Cupcakes

Liefde gaat door de maag, wordt er altijd gezegd. Daarom is het een top idee om lekkere cupcakes voor oma te maken en te versieren. Zo gezegd, zo gedaan.

7. Hartjes slinger met foto’s en berichtjes

Knip in verschillende maten en kleuren hartjes uit. Je kunt je kind deze hartjes laten versieren, je kunt er samen lieve berichten op schrijven of leuke foto’s. Laat jullie creativiteit de vrije loop!

Dingen ondernemen voor moederdag

Naast een mooi knutselwerkje, vinden oma’s het vaak ook leuk om dingen te ondernemen met hun kleinkind. Herinneringen maken met de mensen waar je van houdt, is toch het allerleukste?

8. Picknick

Lekker naar buiten is altijd een goed idee. Vraag oma wat haar favoriete fiets- of wandelroute is en ga die met elkaar doen. Spreek af dat je ondertussen bijvoorbeeld bloemen gaat plukken, dennenappels gaat verzamelen of paddestoelen gaat zoeken. Neem tussendoor een uitgebreide pauze om het picknick kleed uit te gooien en te genieten van de lekkere hapjes, die jullie hebben voorbereid.

9. Fotoshoot

Tijdens oma’s favoriete wandelroute, kun je een fotoshoot doen. Dit kun je met alleen de kinderen doen, maar vergeet papa en opa vooral niet. Je kunt er ook voor kiezen om naar het strand te gaan om mooie foto’s maken en vooral veel plezier met elkaar hebben. Zo heeft oma een mooi aandenken aan een leuke dag.

10. Brunchen

Nu we weten dat liefde door de maag gaat, kan een lekkere brunch niet missen in dit rijtje. Dit kun je natuurlijk in een restaurant doen, maar hoe gezellig is het als jullie met elkaar de keuken in gaan. Daarna kunnen jullie het met elkaar opeten, onder het genot van een spelletje of gewoon lekker kletsen.

5 x ontbijt-recepten voor moederdag

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme