Moeders over hun veranderde seksleven: ‘We voelen allebei dat het wijder is daar beneden’

Algemeen Laurien Bleeker 9 okt 2022
Leestijd: 5 minuten

Na het krijgen van kinderen verandert niet alleen je dagelijkse leven, maar ook je nachtelijke avontuurtjes worden anders. In plaats van passievolle seks verschoon je luiers, geef je voedingen, sus en troost je en kijk je samen met je dreumes Peppa Pig in het holst van de nacht. Je seksleven is niet meer wat het was en dat ervaren deze moeders ook: “Stiekem en snel, is mijn motto.”

Elf moeders deden een boekje open over hun veranderde seksleven na het krijgen van hun kinderen.

Moeders over hun veranderde seksleven

Deze moeders vertellen openhartig over hun leven tussen de lakens.

Geen polonaise

Bianca (33), moeder van drie: “Het is… anders. Je ligt toch met een oor te luisteren of je niet een kind hoort huilen. En dat ik borstvoeding geef, maakt het er niet makkelijker op. Er hangt al de hele dag iemand aan m’n tetten, daar hoef ik dan niet ‘s avonds nog een polonaise aan.”

Het is echt wijder daar beneden

Sanne (37), moeder van drie: “Na onze eerste was er niet zo heel veel veranderd. Ons zoontje sliep goed en ik voelde me lichamelijk prima, daardoor hadden we nog regelmatig seks. Nu zijn we nog twee kinderen verder en komt seks toch wel echt op de laatste plaats. Ook voelen we beide dat het wijder is daar beneden. Dat sekst toch anders.”

Een seksleven hebben we niet

Saar (28), moeder van één: “We hebben echt een superlief kind, maar de term slapen kent hij niet. Behalve tussen ons in, zoals we de laatste twee jaar dan ook elke nacht doen. Seks tussen de lakens hebben mijn man en ik dus niet. En buiten de lakens om eigenlijk ook niet haha.

In de avond ploffen we uitgeput op de bank. Niemand die dan nog een move maakt. Het komt uiteindelijk wel weer goed, we kunnen er samen goed over praten en weten dat we wel weer naar elkaar toe trekken als ons kleine ventje eindelijk in zijn eigen bed gaat slapen.”

Konijntjes

Lindsey (32) moeder van vier: “Ons seksleven is altijd goed geweest, maar waar we vóór de kinderen echt konijntjes waren, is dat nu wel minder. Toch vinden we altijd wel onze momentjes en doen we het zeker twee keer per week. Soms vlug, soms uitgebreider. Natuurlijk komt het voor dat we onderbroken worden door een huilend kind, maar zodra die dan gesust is gaan we vaak gewoon verder waar we gebleven waren.”

We staan op standje overleven

Fenna (31), moeder van een tweeling: “Ons veranderde seksleven na het krijgen van de tweeling… Welk seksleven bedoel je precies? Nee maar echt, de tweeling is nu 1,5 jaar en ik denk dat we drie keer seks hebben gehad in die tijd. We staan op standje overleven en seks komt echt niet in m’n hoofd op nu.”

We vinden elkaar opnieuw terug

Wendie (38), moeder van twee: “Nu onze kinderen wat ouder zijn, zes en vier, trekken mijn man en ik echt weer meer naar elkaar toe. We hebben ook wel veel gesprekken over ons seksleven en het lucht echt op om onze gevoelens daarover te uiten naar elkaar. Eigenlijk vinden we elkaar weer een beetje opnieuw terug tussen de lakens en dat is heel fijn.”

Liefdevolle seks

Roos (35), moeder van één: “Ons seksleven lijkt betekenisvoller te zijn nu we kinderen hebben. Er zit misschien minder lust in, maar wel veel meer gevoel. Het lijkt alsof we een stuk meer bewondering voor elkaar hebben. We nemen echt de tijd voor elkaar waardoor we niet vaak seks hebben, maar wel echt liefdevolle seks waar we weer even op kunnen teren.”

Weekend in bed doorbrengen

Nadia (39), moeder van vier: “Met vier kinderen is er elke avond wel iets. Dan kan er weer een niet slapen, een ander wil nog wat te drinken, weer een ander kruipt in ons bed. En we zijn ‘s avonds ook gewoon moe. Ons seksleven is dus echt wel veranderd sinds we kinderen hebben. Maar we hebben hier een oplossing voor: we plannen tijd samen.

Zo gaan we regelmatig een weekend samen weg en dan nemen we alle tijd voor elkaar. Een leuke stad kiezen we niet per se uit, want het grootste deel van zo’n weekend verblijven we op onze kamer, in bed.”

Ander soort seksleven

Veerle (37), moeder van twee: “Mijn vrouw en ik zijn allebei natuurlijk bevallen van onze dochters. We weten dus hoe dat voelt en hoe je je eigen lichaam weer terug moet krijgen na een bevalling. Daarom nemen we daar de tijd voor en geven we elkaar die tijd. We vinden elkaar lichamelijk op een andere manier, door veel te knuffelen. De seks komt wel weer.”

Vluggertje

Jantine (27), moeder van twee: “Of ons seksleven veranderd is na de kinderen… Ja, zeker wel. We doen het veel minder vaak dan we beide zouden willen, omdat er altijd wel een kind is dat aandacht nodig heeft. Maar áls we dan de tijd kunnen nemen voor elkaar, dan doen we het ook meteen goed. Je wordt er ook best creatief van. Zo hadden we laatst een vluggertje in de badkamer, toen ons ene kind een middagdutje deed en de ander even achter de tablet zat.”

Stiekem en snel

Carlijn (33), moeder van drie: “Stiekem en snel, dat is mijn motto als het over seks gaat. Het is zo vervelend om midden in het moment suprême gestoord te worden door een schreeuwende kleuter die zijn speen kwijt is. Of om steeds te moeten stoppen, omdat je denkt dat de baby huilt. Dus we doen het snel, en stiekem haha.”

Met deze verrassende tip geef je je seksleven een enorme boost

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme