Met deze verrassende tip geef je je seksleven een enorme boost

Relatie Anne Broekman 18 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerlijk is eerlijk: we hebben allemaal weleens een seksdip. Zeker als jullie al lang samen zijn is het niet altijd vuurwerk tussen de lakens. Toch is er een simpele manier om je seksleven enorm te verbeteren.

Seksleven een boost geven

Soms lijkt het of het tegenwoordig niet gek en wild genoeg kan. In vrouwenbladen lees je over de meest bizarre seksstandjes of het nieuwste speeltje dat je ‘moet’ hebben. Rolspellen, sexy lingerie, porno kijken: alles om het maar beter te krijgen in bed. Maar newsflash: het beste wat je kunt doen om betere seks te hebben, is helemaal niets doen en gewoon aanwezig zijn. Ja, je leest het goed.

Meer passie en genot

Seksuoloog Sarah Hunter Murray legt uit aan Psychology Today dat ze hier veel onderzoek naar heeft gedaan. Ze interviewde talloze vrouwen over hun belevenissen in bed. En wat blijkt? Veel vrouwen zeiden dat simpelweg ‘mentaal aanwezig’ zijn tijdens de seks, ervoor zorgde dat ze meer passie en genot beleefden als ze seks hadden. Oftewel: ze focusten zich op de seks en de aanrakingen van hun partner en maakten zich niet druk over werk, de stapel was of lunchpakketjes van de kinderen. Seksuoloog Murray: ‘Het draait er allemaal om dat je er met je gedachten bij bent, het bewust meemaakt en niet oordeelt of afgeleid raakt.’

Gewoon aanwezig

Deze theorie wordt ondersteund door een onderzoek van de Universiteit van Ottawa. De onderzoekers wilden weten wat mensen die hun seksleven als passievol en bevredigend beschreven, nu precies ‘goed’ doen. Er werden 44 personen en 20 sekstherapeuten ondervraagd. En wat hadden deze gelukkige mensen met elkaar gemeen? Nope, geen ingewikkelde standjes maar inderdaad: ze waren mentaal aanwezig tijdens de seks. Psycholoog Murray zegt: ‘De mensen die de beste seks hebben, geven zich simpelweg over aan het moment. Ze maken zich niet druk over hoe ze er naakt uitzien of welke positie ze nog ‘moeten’ uitproberen.’ Helemaal in het nu zijn, daar komt het dus op neer. Een soort mindfulness in bed. Moet lukken, toch?

7 manieren om meer uit je seksleven te halen, volgens een therapeut

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme