Yes – begin dit weekend samen met de kinderen met jullie eigen moestuin

Gezondheid Sharon van der Werf 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Is jouw kind helemaal gek van de Moestuinmaatjes van Albert Heijn? Dan is het een leuk idee om daar werk van te maken, en een moestuin aan te leggen. Zo kan jouw kind echt zien hoe groente en fruit groeit, en het is ook nog eens een leuk project om samen op te pakken.

Door elke dag even samen naar de moestuin te kijken, houd je de kinderen betrokken en geïnteresseerd in het verbouwen van eigen groenten en fruit.

Waarom een moestuin voor kinderen zo’n goed idee is

In de supermarkt ligt groenten en fruit voor het oprapen. Maar waar dat precies vandaan komt? Kinderen weten het vaak niet en daarom is het kweken van groente en fruit goed voor de opvoeding van je kindje. Daarnaast is het natuurlijk ook mooi meegenomen dat de moestuin altijd buiten is, en frisse lucht is goed voor je!

Daarnaast is het bijhouden van een moestuin ook goed voor moeilijke eters. Wanneer er een zelfgekweekte tomaat op het bord van je kindje ligt, is dat voor jouw kind ook leuk om te proeven. Hij heeft immers zelf het zaadje in de grond gestopt.

Maar ik heb helemaal geen grote tuin!

Word je enthousiast van het idee, maar ben je bang dat jouw tuin niet groot genoeg is? Kijk dan eens naar square foot gardening. Het principe is simpel, want op één vierkante meter kan je al een kleine moestuin kwijt. Niet álle groenten zullen hier kunnen groeien want sommigen gewassen hebben meer ruimte nodig, maar het is zeker niet onmogelijk.

En op het balkon? Zet gewoon een paar potten neer. Al heb je maar ruimte voor twee terracotta potten – ook in die twee potten kan je iets kweken wat over een tijdje bij jouw kind op zijn bord ligt.

Makkelijke groeten voor in de moestuin

Om kleine successen te behalen, is het een goed idee om het eerste jaar te beginnen met gemakkelijk te verbouwen groenten en fruit. We hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet, zodat je alleen nog maar hoeft te kiezen:

  • Radijs
  • Sla
  • Courgettes
  • Wortels
  • Aardbeien
  • Sperziebonen
  • Bietjes

Met deze hack maak je bijna álle verse groenten lekkerder (ja, ook spruitjes)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme