5x de allermooiste kinderboeken over de herfst voor peuters en kleuters

Kinderen Lisa van den Akker 17 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Om je kinderen meer te leren over de seizoenen door het jaar heen, kun je boekjes met ze lezen die specifiek betrekking hebben op een bepaald seizoen. Zo leren ze welke dingen er bij ieder seizoen horen en zullen ze die waarschijnlijk in het dagelijks leven ook herkennen. Dit keer zetten wij de mooiste kinderboeken over de herfst voor je op een rij.

De herfst is een heerlijk seizoen. De veranderende kleuren van de blaadjes, stampen in de plassen, wandelen door het bos en binnen een warme kop chocolademelk drinken. Het zijn allemaal associaties met dit fijne seizoen die je terug vindt in deze mooie kinderboeken.

Kinderboeken over de herfst

Deze vijf kinderboeken zijn onze herfstfavorieten.

De herfst van Kleine gans

Alleen de omslag van dit boek brengt je al in de herfststemming. De mooie warme herfstkleuren spatten namelijk van de prachtige prenten af. Het verhaal gaat over een lief gansje dat opzoek is naar zichzelf. Wat is haar plek tijdens dit koude, natte seizoen? Er zit een mooie boodschap in om altijd dicht bij jezelf te blijven. Een fijn herfstboek voor ouder peuters en kleuters. Je koopt dit boek hier voor 14,95. 

de herfst van kleine gans
Bron: Bol.com

Okke, Nootje en Doppejan

Alle boeken van Elsa Beskow vinden wij aanraders, en in de categorie herfst mag dit boek dan ook zeker niet ontbreken. De prachtige lieflijke tekeningen van Beskow worden begeleid door een even zo mooi verhaal. Duik mee in het avontuur van de eikeljongentjes Okke en kleine doppejan. En het stoere hazelnootkindje Nootje. Dit boek weet alle elementen van de herfst verzamelen verpakt in een verhaal over de magische boswereld. Leuk vanaf de kleuterleeftijd en je koopt hem hier voor 14,95.

okke nootje doppejan
Bron: Bol.com

Een klein beetje bang

Wezel is bang voor de storm, voor de harde wind en de hagel. Dus verstopt hij zich op een veilige plek. Maar dan komt hij Mol daar tegen, en die leert hem dat hij eigenlijk helemaal niet zo bang hoeft te zijn voor de regen en de wind. Een leuk boek over de herfst én het overwinnen van je angsten. Geschikt voor peuters en kleuters en te hier te koop voor 13,99.

een klein beetje bang
Bron: Bol.com

Noten

Ook een fijn kinderboek over de herfst is Noten, in dit boek gaat de eigenwijze Muis op pad naar de notenboom, maar daarbij komt ze terecht in een grote storm. Gelukkig loopt het voor Muis allemaal goed af. De fijne prenten hebben warme kleuren en stralen een en al herfst uit. Je koopt dit boek hier voor 14,95.

noten
Bron: Bruna

Het is herfst, kijk- en zoekboek

Tot slot nog een prachtig herfstboek voor klein tot groot. Het is herfst, is een prachtig kijk- en zoekboek met grote kartonnen pagina’s en is daarmee zelfs voor de jongste kinderen heel geschikt. Op iedere pagina is zo ontzettend veel te zien, iedere keer ontdek je iets nieuws. Maar er zitten ook heel veel kleine verhaaltjes in verstopt. Zo is iemand zijn papegaai kwijt en volg je de lampionnen optocht die steeds langer wordt. Bovendien zitten er op iedere pagina heel veel herfstelementen in de tekeningen verstopt. Een heerlijk boek om samen te bekijken dus! Je koopt hem hier voor 13,50.

het is herfst
Bron: Bol.com

Lees ook:

5x De leukste muziekboekjes voor peuters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme