Hallo goede nachtrust: ‘Door deze verandering slaap ik hemels’

Baby en slapen Commerciële Redactie 15 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Dat een goede nachtrust wonderen doet, weet Elke uit Amsterdam als geen ander. Ze sliep jarenlang slecht, tot ze uiteindelijk (onbewust) de juiste veranderingen doorvoerde. Inmiddels voelt ze zich fitter én zit ze lekkerder in haar vel.

“Ik heb mijn hele leven moeite gehad met slapen. Ik lag uren klaarwakker in bed, omdat die slaap maar niet wilde komen. En als ik dan eenmaal in slaap was gevallen, werd ik regelmatig wakker. Doordat ik zo slecht sliep, had ik ’s ochtends moeite met opstaan en voelde ik me de rest van de dag vaak futloos. Het gekke is dat dit er niet voor zorgde dat ik de volgende avond sneller in slaap viel. Het ritueel van urenlang wakker liggen, ging meestal gewoon door.”

Groot verschil in nachtrust

Na jarenlang dingen uitproberen, heeft Elke eindelijk de juiste formule voor een goede nachtrust gevonden. “Sinds ik een paar jaar geleden naar een ander appartement verhuisd ben, slaap ik opeens veel beter. Het verschil is bizar: ik val sneller in slaap, word soms maar één of twee keer per nacht wakker en voel me ’s ochtends een stuk fitter.”

Volgens Elke heeft haar nieuwe slaappatroon vooral te maken met haar nieuwe slaapkamer. “Dit appartement was volledig gemeubileerd. Daar ben ik achteraf ontzettend blij mee, want daardoor heb ik gemerkt wat de juiste producten voor je nachtrust kunnen doen.” Wat blijkt? Er zijn twee factoren die een enorme impact hebben gehad op haar slaappatroon.

Diep en comfortabel slapen

Elke: “Ik heb voor het eerst verduisterende gordijnen, waardoor de kamer goed donker kan worden. Omdat ik van mezelf al een lichte slaper ben, scheelt het enorm als ik in een donkere ruimte lig. Ik merk dat ik dan dieper in slaap kom en uitgeruster wakker word. Ik had voorheen niet door hoeveel invloed daglicht op mijn slaapkwaliteit had, maar nu ervaar ik het als een wereld van verschil.”

Een andere pre van het gemeubileerde appartement? Het matras. “De vorige bewoner had dit matras van Emma Sleep nauwelijks gebruikt, waardoor ik het relatief goedkoop kon overnemen. Ben ik even blij dat ik dat gedaan heb. Dit is weer een gevalletje: je weet niet wat je mist, tot je het zelf ervaart. Dit matras ligt zo comfortabel, dat het voelt alsof ik op wolken slaap. Ik merk aan alles dat het de kwaliteit van mijn slaap verbeterd heeft.”

Moeite met in slaap vallen

Dat Elke nu veel beter slaapt dan voorheen, betekent (helaas) niet dat ze nooit meer moeite heeft met in slaap komen. “Ik lig alsnog af en toe in bed te piekeren. Dan herinner ik me opeens dat ene gênante voorval van een paar weken geleden of die ene botte opmerking die ik beter niet had kunnen maken.”

Wat dan helpt? “Mijn moeder gaf me dit advies jaren geleden. Sindsdien pas ik het altijd toe als ik gestrest of onrustig ben. Dan probeer ik mijn aandacht te focussen op mijn lichaam en ieder lichaamsdeel afzonderlijk te voelen. Ik begin bij mijn tenen, dan mijn enkels, onderbenen, enzovoort. Ik eindig bij mijn kruin en herhaal het zo nodig een paar keer. Het is een soort meditatieve oefening die me enorm helpt om mijn hoofd leeg te maken.”

Fitter wakker worden

Nu Elkes nachtrust beter is, merkt ze dat ze een stuk fitter en opgewekter door het leven gaat. “Toen ik slecht sliep, had ik het gevoel dat ik al iedere dag met 1-0 achterstond. Nu geeft de nacht me juist een voordeel overdag. Ik ben productiever, relaxter en alerter. Ik merk zelfs dat ik minder migraineaanvallen heb dan voorheen. Ik zit overall gewoon lekkerder in mijn vel.”

Wil je net als Elke beter slapen? Emma Sleep heeft onderzoek gedaan naar de beste omstandigheden voor een goede nachtrust. Op basis hiervan maakt het merk de beste matrassen, boxsprings en bedden voor iedere slaper.

Wat dacht je van het bekroonde Emma Hybrid matras, dat extra ademend is en dat een positief effect heeft op je lichaamstemperatuur? Of van de comfortabele Emma Deluxe Boxspring, die dit jaar nog door de Consumentenbond is uitgeroepen is tot best geteste boxspring? Check de website van Emma Sleep voor meer informatie en eerlijke reviews van klanten.

In samenwerking met Emma Sleep

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme