Lof voor ‘SuperMieke’ in Meer Dan Verwacht: ‘Op een natuurlijke manier van een drieling bevallen, wat een powervrouw!’

Nieuws Laurien Bleeker 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

In de NPO-serie Meer Dan Verwacht worden gezinnen gevolgd die een drieling, en soms nog broertjes of zusjes, opvoeden. Op z’n zachtst gezegd een zware taak. In de afgelopen aflevering ging alle aandacht van de kijkers naar Mieke en haar natuurlijke bevalling van een drieling.

Mieke en Nick uit Heerhugowaard hebben al een dochtertje van 1,5 (Yara) en verwachten drie jongens. Vandaag is het moment daar en worden Mieke haar vliezen gebroken in het ziekenhuis. Ze wil heel graag vaginaal bevallen en wacht met veel zin af tot de weeën beginnen.

Bizar dat dit in mijn buik zat

Na een tijdje volgen die zich in hoog tempo op en krijgt ze persdrang. Vervolgens worden haar drie jongens achter elkaar geboren op de natuurlijke manier, eentje zelfs in een stuitligging. Baby nummer drie heeft even wat hulp nodig bij het opstarten, maar even later liggen Levi, Mats en Twan tevreden in de armen van Mieke. Nog ietwat verbaasd over wat ze net gedaan heeft, zegt ze: “Bizar dat dit in mijn buik heeft gezeten.”

Kijkers roemen SuperMieke om natuurlijke bevalling van een drieling

Kijkers en fans van het programma Meer Dan Verwacht hebben alleen maar lovende woorden voor moeder Mieke, die zelfs al ‘SuperMieke’ genoemd wordt:

‘Je weet niet of je je kind de volgende dag nog ziet’

Met moeder Tatiana en haar dochter Hope blikken we terug op de periode dat haar drieling werd geboren. Op dat moment stond ze er al alleen voor en haar vader was bij de keizersnede aanwezig. Ze vertelt geëmotioneerd dat er veel angst was over baby Hope, die meerdere hartoperaties moest ondergaan en waar het af en toe erg slecht mee ging.

Omdat Hope op een andere afdeling ligt, pendelt Tatiana tussen haar kinderen in. Dat viel haar emotioneel erg zwaar: “Je weet niet of je je kind de volgende dag nog ziet en dat is heftig. Ik moest ook naar mijn andere twee kinderen toe.”

Vol emoties neemt ze afscheid van het zorgpersoneel en gaat ze met Hope terug naar huis, naar haar zusjes en moeder die op dat moment oppast.

Verder in Meer Dan Verwacht

Verder in deze aflevering zien we Kevin en Nicole die gaan trouwen. Zoals verwacht heeft Nicole de bruiloft tot in de puntjes geregeld. In de volgende aflevering zullen ze elkaar het ja-woord geven. Ook Fahista en Carlo blikken terug op de zwangerschap en bevalling van hun drieling Justice, Joan en Naila.

Bewondering voor alleenstaande drielingmoeder Tatiana in Meer Dan Verwacht: ‘Ik zou gillend gek worden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen