Heb jij deze films al gezien? 10x Netflix-films met moeders in de hoofdrol

Lifestyle Sanne Verweij 19 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Heb je nog steeds niet genoeg van kinderen na het verzorgen van je eigen koters of ben je stiekem benieuwd naar hoe het leven eruit zal zien na je zwangerschap? Dan is een avondje Netflix-films met moeders in de hoofdrol wat voor jou!

Opvoeden is een 24/7-beroep en daarom is een beetje ontspanning af en toe hard nodig. En als die ontspanning dan over het ouderschap gaat, is dat alleen maar mooi meegenomen. Van films kijken kun je echt wel wat leren.

De leukste Netflix-films met moeders in de hoofdrol

1. Otherhood

Zie je het al voor je: jij en je drie vriendinnen voelen je vergeten op Moedersdag. Maar dat betekent niet dat jullie maar wat moeten gaan treuren, maar juist dat jullie er wat aan gaan doen! Samen gaan jullie naar New York om jullie volwassen zoons te verrassen. Dat is het plot van de film Otherhood.

2. Fatherhood

Deze film draait misschien niet om de moeder in de hoofdrol, maar laten we de vader ook niet vergeten. Deze vader heeft namelijk zijn vrouw verloren bij de bevalling en draagt in zijn eentje de rol van vader én moeder. Hij voedt zijn dochter alleen op en gaat weer op zoek naar de liefde.

3. Bird Box

Als jij niet tegen spanning kunt, is de film Bird Box misschien niet voor jou. Een vrouw moet namelijk samen met haar twee kinderen op zoek naar de enige plek die ze kan beschermen. Maar om daar te komen moeten ze door bossen, langs rivieren én moeten hun ogen bedekt worden omdat het kwaad niet in de ogen mag worden gekeken.

4. Mom’s Night Out

Wie droomt er stiekem niet van? Eén avondje zonder de kinderen en met de vriendinnen om even bij te kletsen. Een paar vriendinnen besluiten het ervan te nemen en hun mannen drie uur te laten oppassen. Maar of dat wel goed gaat…

5. What to expect when you’re expecting

Eén van de belangrijkste vragen als je zwanger bent, is: wat kan je verwachten als je in verwachting bent? Niks verloopt zoals je verwacht en het blijkt meestal een stuk ingewikkelder dan gedacht. Ook voor fitnessgoeroe Jules en haar Dancing with the Stars-partner staat de wereld op z’n kop als ze zwanger blijkt te zijn (en zij is niet de enige in deze film die haar verwachtingen moet bijstellen).

Netflix-films met moeders

6. The Mother

Deze actiefilm, met Jennifer Lopez als moeder in de hoofdrol, gaat over een huurmoordenaar met militaire training die besluit uit haar schuilplaats te komen. Waarom? Ze wil haar dochter, die ze nog nooit heeft gezien, beschermen tegen criminelen die zinnen op wraak.

7. I Am Mother

Hou jij van robots en sci-fi? Dan is dit wat voor jou! In deze film staat de mensheid op het randje van uitsterven. Een robot voedt een meisje op. Als er een ander mens op het toneel verschijnt, staat het leven van de tiener en alles waar ze in gelooft op z’n kop.

8. Mother/ Android

Nog een spannende sci-fi/thriller film: een zwangere vrouw en haar vriend gaan samen op zoek naar een plek waar het veilig is. Dat is nog niet zo gemakkelijk omdat de wereld is overgenomen door vijandige androïden.

9. Mother’s Day

Moederdag draait natuurlijk om moeders en dat is in deze film niet anders. De moeders in deze film maken een hoop mee waardoor ze Moederdag niet snel zullen vergeten.

10. Fun Mom Dinner

Kate, Melanie, Jamie en Emily zijn vier moeders waarvan de kinderen naar dezelfde school gaan. Ze spreken af voor een gezellig etentje, maar de avond draait al snel uit op een ramp.

Netflixen maar! Dit zijn de leukste films voor kinderen op dit moment

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme