Luci (42): ‘Ik blijf alleen maar bij mijn vriend, omdat hij ook kinderen wil’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 19 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Na meer dan vijftien jaar vrijgezel geweest te zijn, ontmoette Luci haar vriend Lucas. Ook al is hij niet haar prins op het witte paard, toch is ze niet van plan bij hem weg te gaan. “Hij wil net zoals ik ook snel kinderen. Ik heb gezien mijn leeftijd geen tijd meer te verliezen”, vertelt ze aan Famme.

“Vijftien jaar lang ben ik vrijgezel geweest. In het begin was ik gewenst vrijgezel, maar de afgelopen vijf jaar werd ik steeds meer ongewenst vrijgezel. Ik wilde iets wat mijn vrienden en vriendinnen ook hadden: huisje, boompje, beestje. Vaak ging ik met veel verdriet naar het zoveelste huwelijk en de zoveelste babyshower. Ik hield mij vast aan het idee dat ik ook ooit zou trouwen en kinderen zou krijgen.

Veel daten

Ik had in de vijf jaar dat ik ongewenst vrijgezel was veel dates. Ik schaam me bijna om het te zeggen, maar soms had ik een lunch met een man en ging ik diezelfde dag in de avond met een andere man uit eten. Alles om maar die ene prins op het witte paard te vinden. Ik had er een dagtaak aan. Maar wat ik ook deed, het lukte maar niet.

Congres in Berlijn

Een jaar geleden ging ik voor mijn werk naar een congres in Berlijn. Daar stond ik opeens oog in oog met een leuke Nederlander, Lucas. Hij woonde in het oosten van het land, zei hij. Drie dagen lang zijn we met elkaar opgetrokken. Eenmaal terug in Nederland stuurden we elkaar al snel over en weer berichtjes. We besloten na twee weken af te spreken bij hem thuis. Uiteindelijk ben ik daar het hele weekend gebleven.

Aantal negatieve karaktertrekken

Al snel hadden we een relatie. Ergens vroeg ik mijzelf af waar ik mee bezig was. Ik vond hem leuk, maar verliefd? Nee, dat niet. Ook heeft hij, naarmate ik hem beter leerde kennen, een aantal karaktertrekken waar ik mij mateloos aan irriteer. Zo is hij best lui, niet romantisch en soms heel erg egoïstisch. Eigenlijk alles wat ik niet ben.

Accepteren hoe hij is

Maar bij hem weggaan? Nee, dat ben ik niet van plan. Hij wil net zoals ik ook snel kinderen. Ik heb gezien mijn leeftijd geen tijd meer te verliezen. Ik kan dan ook niet anders dan accepteren hoe hij is en daarmee proberen te leven. Weer daten en opnieuw beginnen om een man te vinden die beter bij mij past, dat zie ik echt niet zitten.

Toekomst

Ondanks dat hij lui en soms egoïstisch is, weet ik wel zeker dat hij een goede vader gaat worden. Hij is erg lief voor zijn neefjes en gaat voor ze door het vuur. Dat hij voor zijn toekomstige kind of kinderen goed is, dat is voor mij het allerbelangrijkste. Belangrijker dan al zijn minpunten.”

Had ik maar nooit… ‘Zo snel achterelkaar drie kinderen gekregen’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme