Dit zijn de heerlijkste kerstfilms en series op Netflix om te bingen in de kerstvakantie

Lifestyle Laurien Bleeker 16 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

De kerstvakantie is in aantocht en als je geen zin hebt om de deur uit te gaan, dan is daar natuurlijk Netflix. Met deze fijne Netflix kerstfilms en series kom je de kerstdagen en de dagen daaromheen wel door.

In het lijstje vind je niet alleen de gebruikelijke romantische Netflix kerstfilms en series, maar ook een enge serie én eentje waarvan het water je in de mond zal lopen. Bingen maar!

Netflix kerstfilms en series om te bingen

Deze series en films kijken lekker weg, het liefst onder het genot van kerstkransjes, chocoladeboompjes en hete thee (of een glühweintje).

Nisser: lekker griezelen

Houd je wel van een beetje spanning? Kijk dan Nisser, een Deense miniserie van 1 seizoen met 6 afleveringen van een half uurtje. Kan je lekker achter elkaar kijken op de bank onder een dekentje en wat lekkers erbij. Nisser gaat over een gezin die wat tijd samen willen doorbrengen en daarom in de kerstvakantie op een eiland verblijven. Wat ze niet weten is dat het eiland geplaagd wordt door een eeuwenoud gevaar en dat in combinatie met een nieuwsgierige tiener loopt niet altijd goed af…

Hjem til Jul: grappig en romantisch

Weer zo’n Scandi serie waar je niet genoeg van krijgt. Hjem til Jul gaat over de eeuwige vrijgezel Johanne die weer als enige in haar eentje aan het kerstdiner zal plaatsnemen bij haar familie. Dit jaar gaat ze het anders doen besluit ze, en dat levert hilarische taferelen op. Tip: neem een warm bad en kijk deze serie lekker in je eentje voor wat nodige me-time.

Holidate: romantische feel good film

Een date voor de feestdagen, dat is een holidate! En daar gaat de gelijknamige film over, want alleen zijn tijdens de kerstdagen is voor vele singles (of juist voor de omgeving?) echt een ding. In deze feel good film zijn twee singles die elkaar niet kennen elkaars Holidate, maar of het daarbij blijft?

Love Hard: romantische comedy

Was je vroeger ook fan van de serie Catfish? Dan is dit jouw film. Een schrijfster zoekt kilometers verderop haar online date op en dat blijkt heel iemand anders te zijn. Toch ontmoet ze ook degene waarvan ze dacht dat ze daarmee aan het online daten was. Met wie ze uiteindelijk aan het kerstdiner belandt? Dat zie je in de romantische comedy Love Hard.

A Christmas Prince: een sprookjesachtige kerst

Een journaliste aan de start van haar carrière wordt naar het buitenland, Aldovië, gestuurd voor de primeur over een schijnbaar suffe prins die binnenkort koning wordt. De journaliste belandt in het koninklijk paleis en leert zo de prins echt kennen. De sprookjesachtige familiefilm kijkt lekker weg op een druilerige winterdag tijdens de kerstvakantie.

Sugar Rush Christmas: bakken maar!

Ben je gek op Heel Holland Bakt én op de kerstdagen? Dan is Sugar Rush Christmas jouw serie om te bingen deze vakantie. In de serie nemen bakkers het tegen elkaar op in een spannende bakwedstrijd waarbij elk baksel in het teken staat van kerst. Verlekker je twee seizoenen lang aan de vele heerlijke toetjes, koekjes, taarten en chocolade. 

A California Christmas

Wat een zakelijke deal zou moeten worden, loopt uit op een heel andere situatie in de romantische film A California Christmas. Een rijke man doet zich voor als boer, omdat hij de grond van de boerin die daar woont wil kopen. Hij helpt mee op de boerderij en leert de boerin steeds beter kennen, maar of ze het contract tekent…?

Al deze Netflix kerst series en films al gezien? Misschien heb je dan zin in een film die past bij je sterrenbeeld?

9x Netflix series met moeders in de hoofdrol

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme