7 sneaky manieren om je te verbergen voor je kids als je me-time nodig hebt

Kinderen Gina Koninkx 13 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Kinderen hangen het liefst 24/7 om je heen en dat is soms (oké eerlijk: heel vaak) om gek van te worden. Je kunt nog geen drie tellen wat voor jezelf doen terwijl je soms toch echt even wat me-time nodig hebt.

Je kiddo’s bemoeien zich het liefst met alles en dat is precies waar je niet altijd zin in hebt. Niet alleen omdat oprecht jouw zaken niet altijd hun business zijn, ook omdat een beetje privacy op z’n tijd wel zo fijn is. Dankzij deze zeven sneaky maniertjes lukt het jou om jezelf af en toe even lekker af te zonderen.

1. Zegt dat je moet poepen

Kinderen begrijpen het woord poepen (zelfs hele kleine kindjes), dus als jij zegt dat je gaat poepen verwachten ze niet dat jij wat anders gaat doen. Ze staan hooguit nog op de deur te rammen om te vragen of je al klaar bent, maar als je de deur van de badkamer op slot doet is er niks aan de hand.

Oké, blijf geen uren weg maar je hebt wel even tien minuutjes de tijd voor jezelf op de badkamer om wat mails af te werken of gewoon royaal in je neus te peuteren.

2. Variant op verstoppertje

Verstoppertje is hét moment om je Instagram feed even bij te werken. Tel onwijs langzaam tot tien en zoek overal (je weet toch wel waar ze zitten) zonder ze te vinden. Intussen loop je loerend op je telefoon door het huis.

Als het de beurt aan je kind is om jou te zoeken verstop je je op een plek waar ze je niet zo gauw vinden. Zo kun je nog eens 10 minuten ongestoord blijven scrollen op je telefoon.

4 redenen waarom masturbatie goed voor je is en je dus vanavond nog voor wat me-time zou moeten gaan

3. Verroer je niet meer

Verrek geen spier meer. Doe alsof je een living statue bent en lees ondertussen een nieuwtje op NOS. Je kinderen vinden het waarschijnlijk een mega grappig spel en jij bent weer lekker up to date met het nieuws.

4. Maak een woman cave in huis

Je partner heeft waarschijnlijk een cave voor me-time en nu je het leest bedenk je je dat het wel heel raar is dat jij er geen hebt. Sterker nog, jij vertelt je kids dat ze nooit in papa’s kamer mogen komen en het zou heerlijk zijn als jij ook een stukje verboden terrein in huis kon veroveren waar de kids niet mogen komen.

5. Zeg dat ze hun kamer moeten opruimen

Vertel je kids dat ze hun kamer moeten opruimen. Nestel je vervolgens op hun bed want dit kan twee kanten opgaan A) ze gaan opruimen en jij kan vanuit een ooghoek toekijken terwijl je je boek leest of B) ze komen niet opruimen en jij zit alleen op de kamer. In beide gevallen win je dus tijd voor jezelf.

Treat yourself: 7 x de fijnste beauty- en verzorgingsproducten om jezelf te verwennen

6. Geef ze wat ze willen

Geef ze een halfuurtje op de iPad en je hoort een halfuur niks van ze. In de tussentijd kun jij ook lekker doen wat je wil. Ideaal toch?! Zij blij, jij blij.

7. Leg een theedoek over je hoofd

Dit klinkt echt mega flauw maar leg een theedoek over je hoofd als je even ongegeneerd in je neus wil pulken. Je kiddo snapt er minimaal 20 seconden niks van en anders maak je er een plaatselijk verstop spelletje van.

Inspiratie nodig voor wat je kunt doen in je me-time? Helpen we je natuurlijk ook graag bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke koffierecepten of deze geweldige boeken.

Aan alle thuiswerkende ouders; dit wil je even lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme