Wauw, deze natuurlijke verzorgingsproducten versterken de band tussen moeder en baby

Body Lisa van den Akker 13 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

De band tussen moeder en kind is uniek. Vanaf het moment dat een baby ter wereld komt zijn moeder en baby intuïtief op elkaar afgestemd. Wist je bijvoorbeeld dat een baby de geur van de moeder herkent? Dit oergevoel en deze verbinding is door het verzorgingsmerk Kenkô vertaald naar een natuurlijke verzorgingslijn voor moeder en baby. De geuren van de producten zijn nauw met elkaar verbonden om zo de bijzondere, intieme band tussen moeder en baby nog meer te versterken.

Tijdens haar zwangerschap en na de geboorte van haar zoon begon oprichtster Eveline Kerkhof na te denken over onze nalatenschap voor de volgende generatie en hoe belangrijk het is om duurzame keuzes te maken. Vanuit dat idee startte ze een lijn natuurlijke verzorgingsproducten. Fijn om te weten: de verzorgingsproducten van Kenkô bevatten geen schadelijke of irriterende toevoegingen. De producten bevatten natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun heilzame effecten, zoals abrikozenpitolie, avocado-olie en jojoba olie. En de babyproducten zijn hypoallergeen.

Ook over de verpakking is nagedacht. Zo zijn de flesjes gemaakt van 100% gerecycled plastic. Het overige verpakkingsmateriaal is gemaakt van landbouwafval: bladeren en stengels die overblijven van de oogst worden bewerkt tot grondstof voor papier en karton. En om het nog mooier te maken wordt een gedeelte van de opbrengst van Kenkô gedoneerd aan Stichting MommaLuv, welke aanstaande moeders in Europa verbindt met aanstaande moeders in een ontwikkelingsland.

Wauw, dit merk maakt babykleding van Barnsteen (ofwel Amber)

Bijzondere geuren

De verzorgingslijn van Kenkô bestaat uit twee geuren die met elkaar verbonden zijn en een zogenaamde geurrelatie met elkaar hebben. Eén geur voor de moederproducten en één geur voor de babyproducten. De geuren zijn subtiel, zacht en niet overheersend. De gebruikte geurnoten zijn geselecteerd op de associaties en sfeer die ze oproepen, maar ook het effect die ze hebben op lichaam en geest. Zo is er bijvoorbeeld voor vanille gekozen omdat deze geborgenheid en huiselijkheid oproept.

kenko
Bron: Iris Dorine

De moeder en baby verzorgingslijn van Kenkô bestaat uit:

Apricot, Jojoba en Avocado Calming body oil

Een verzorgende lichaamsolie gemaakt met mooie fruitoliën en natuurlijke oliën uit vruchten en zaden. Een geur die voor altijd doet denken aan deze bijzondere periode. De zachte en kalmerende ingrediënten voeden en kalmeren tijdens de zwangerschap en de periode erna. Het verzorgt de tere huid van de pasgeboren baby, zonder deze vettig te laten.

Apricot en Oat Nurturing cream wash

Een romige crème wasgel verrijkt met abrikozenpitolie en havermout om de delicate en drogere huid van moeder en baby mild en zacht te reinigen en tegelijkertijd ook te verzorgen.

Jojoba en Apricot Soothing bath oil

Een badolie voor moeder en baby om samen tot rust te komen. Gemaakt met natuurlijke oliën zoals jojoba en abrikozenpit die de (droge) huid verzachten en hydrateren.

Ben & Jerry’s lanceert snackable cookie dough zonder(!) het ijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen