13 x de leukste Netflix kinderfilms (die je nú wilt kijken met elkaar)

Lifestyle Soraya Vogelaar 27 okt 2017
Leestijd: 4 minuten

Op een koude of regenachtige dag blijf je het liefst binnen met de kinderen. En dan wil je niets liever dan met een dekentje en bakje popcorn en limo tegen elkaar aankruipen met een toffe kinderfilm. Laat Netflix daar nu patent op hebben. Dit zijn de tien leukste Netflix kinderfilms van dit moment.

Dit zijn de leukste Netflix kinderfilms

Ga er even lekker voor zitten want deze films staan op Netflix en zijn perfect om samen met de kids te kijken. Ze zijn namelijk ook nog eens hartstikke leuk voor jezelf. Win-win situatie dit weekend.

1. Pocahontas

Wie is er niet opgegroeid met deze Disney klassieker? Nu kunnen de kinderen hem ook bewonderen op Netflix. Indianenmeisje Pocahontas probeert haar stam te beschermen wanneer de kolonisten deze dreigen aan te vallen. Maar dan wordt ze ook nog eens verliefd. Zal ze haar hart volgen?
Kijkwijzer leeftijd: vanaf 6 jaar.

2. Peter en de Draak

Een vreemde jongen zegt dat hij in het bos leeft met een grote groene draak. Dat is een behoorlijk raar verhaal natuurlijk. Toch gaan boswachter Grace en de jonge Natalie op onderzoek uit. Zullen ze draak vinden?
Kijkwijzer leeftijd: vanaf 6 jaar.

3. De Spongebob Squarepants film

Hij leeft in een ananas diep in de zee. Net als in de tekenfilmserie gaat Spongebob ook in deze film op avontuur uit. Bikinibroek is namelijk in rep en roer. Meneer Krabs wordt verdacht van het stelen van de kroon van koning Neptunus. Tijd voor Spongebob om in actie te komen.
Kijkwijzer leeftijd: alle leeftijden.

4. De gelezen kat – gevangen in een verhaal

De gelaarsde kat uit Shrek is terug in een Netflix Original film. Als de gelaarsde kat terechtkomt in een magisch sprookjesboek, moet hij zich door de wildste avonturen vechten, dansen en sjansen.
Kijkwijzer leeftijd: vanaf 6 jaar.

5. Pokémon de film: Diancie en de cocon der vernietiging

De Pokémon Go rage is gaan liggen. Maar niet getreurd: jullie kunnen nog gerust de avonturen van Ash en Pikachu beleven. Een prinses schakelt Ash en zijn vrienden in om de energie leverende Hartdiamant te vinden en haar koninkrijk te redden.
Kijkwijzer leeftijd: vanaf 6 jaar.

LEES OOK: Deze nieuwe Netflix-update is precies wat we nog misten

6. Antz

Het leven van een mier is een stuk ingewikkelder dan je denkt. Niet gek dus dat deze film bij de leukste Netflix kinderfilms hoort. In de prachtige animatie Antz volg je een werkmier die hopeloos verliefd is op de mier Prinses Bala.
Kijkwijzer leeftijd: vanaf 6 jaar.

7. LEGO Jurassic World

Voor iedereen die dol is op LEGO, is dit een van de leukste Netflix kinderfilms. De wetenschappers van Jurrasic World maken een doodeng wezen dat dol is op hotdogs. Maar wat gebeurt er eigenlijk als de hotdogs op zijn?
Kijkwijzer leeftijd: vanaf 6 jaar.

8. De dolle tweeling

De tweeling wordt voor straf naar een kostschool gestuurd. Maar eigenlijk is dat lang zo erg niet. Integendeel! Ze hebben de grootste lol en beleven de spannendste avonturen. Deel 1 en 2 staan nu op Netflix.
Kijkwijzer leeftijd: alle leeftijden.

9. Achtste-groepers huilen niet

Wie heeft het boek van Jacques Vriens vroeger gelezen? Akkie zit in groep 8 en is gek op voetbal. Maar dan wordt Akkie ziek. Ze blijkt leukemie te hebben waardoor ze misschien het schoolvoetbaltoernooi zal missen. Joep laat het er niet bij zitten en bedenkt samen met de klas een cool plan.
Kijkwijzer leeftijd: vanaf 9 jaar.

10. Apenstreken

Een weesjongetje moet gedwongen in een fabriek werken. Hij droomt ervan om op een dag ook naar school te kunnen, net als alle andere kinderen. Een aapje helpt hem om zijn droom uit te laten komen.
Kijkwijzer leeftijd: alle leeftijden.

11. Vaiana

Vaiana is de stoere Pocahontas van deze tijd. Ze is een dappere tiener die graag avonturen beleeft. Met de hulp van halfgod Maui zeilt ze de oceaan over, op weg naar een spannende missie om haar volk te redden.
Kijkwijzer leeftijd: vanaf 6 jaar.

12. Binnenste Buiten

Riley is een 11-jarig stoer meisje dat met haar ouders van het platteland naar de stad verhuisd. Een ingrijpende beslissing. In haar hoofd maken we kennis met haar emoties Plezier, Angst, Afkeer, Woede en niet te vergeten Verdriet. Samen helpen ze haar bij het maken van beslissingen en omgaan met de ‘dingen des levens’. Een mooie reis door het hoofd van een kind, met geweldige rollen voor de emoties. Wij kunnen deze film blijven kijken. Gelukkig staat -ie dus op Netflix.
Kijkwijzer leeftijd: alle leeftijden.

13. Zootropolis

Het allerschattigste konijntje met het lef van een neushoorn in het nauw! Zootropolis is een film over dromen dat je alles kunt bereiken, hoe onbereikbaar het misschien ook lijkt. Als je maar geloof hebt in jezelf en doorzettingsvermogen. De beelden van de stad en de dierenkarakters zijn herkenbaar en geven een mooi kijkje via de dieren in ons eigen leven!
Kijkwijzer leeftijd: alle leeftijden.

Nóg meer Netflix

Er zijn natuurlijk veel meer Netflix kinderfilms te vinden, dus hou ons in de gaten voor updates en nieuwe lijstjes.

7 onvergetelijke scenes uit kinderfilms waar je nu nog om kunt huilen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen