Moeder waarschuwt: Marshmellows levensgevaarlijk voor kleine én grote kinderen

Kinderen Lizette van Loenen 30 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Na waarschuwingen van verschillende moeders, weten we nu dat je druiven en soortgelijk fruit altijd in de lengte door moet snijden om te voorkomen dat je kind erin stikt. Naast deze waarschuwingen, staat moeder Niamh Reid nu op om te waarschuwen dat marshmellows levensgevaarlijk kunnen zijn voor kleine kinderen.

Marshmellows levensgevaarlijk

De herfst is hét seizoen waarin we volop marshmellows eten. Boven een kampvuur, in je hete choco of gewoon bij de thee. Niet alleen op de favorietenlijst van volwassenen, maar vooral bij kleine kinderen. Met die laatste moet je dus extra oppassen als het om marshmellows gaat.

Waarschuwing

In een bericht op haar eigen Facebook deelt ze hoe haar dochtertje Doireann in een marshmellow stikte. Dit doet ze om andere moeders te waarschuwen en te voorkomen dat er meer kindjes in een marshmellow zullen stikken.

‘Vorige week zijn we vreselijk geschrokken, toen onze dochter in een marshmellow stikte en daardoor bewusteloos raakte. We hebben ontzettend veel geluk gehad dat de juiste mensen op de juiste plek aanwezig waren, die meteen handelden en daarmee het leven van Doireann hebben gered’, schrijft Niamh. ‘Ik heb mezelf beloofd om andere moeders te waarschuwen voor dit gevaar. Soms denk je namelijk dat je alles weet, maar dat is dus niet het geval’, gaat ze verder.

LEES OOK: Leer in 41 seconden wat je moet doen als je kind stikt

‘Gooi het weg’

‘De marshmellow wordt glibberig, glijdt zo in de keel van een kind en zet daar steeds meer uit. Zelfs als de marshmellow niet smelt, verdwijnt het snoepje zo in de luchtwegen van een kind, vooral als het moet lachen of als het praat terwijl het eet. Onze dochter is zeventien maanden oud, maar zelfs voor volwassenen is het een levensgevaarlijk snoepje. Alsjeblieft, gooi alle marshmellows in de prullenbak die je in je huis kunt vinden en waarschuw vooral alle andere moeders die je kent.’

Oproep

Gelukkig is Niamh’s dochtertje snel genoeg geholpen, waardoor ze geen blijvende schade heeft overgehouden aan de marshmellow in haar keel. ‘Na twee dagen in het ziekenhuis is onze dochter weer hetzelfde dictatortje als ze voor het incident was. We zijn gezegende mensen’, schrijft ze. Daarna doet ze een oproep aan andere moeders om haar bericht zoveel mogelijk te delen.

Massaal gedeeld

Die laatste oproep hebben mensen ter harte genomen, want haar berichtje is al meer dan 6 duizend keer gedeeld.

Mini-handleiding van een EHBO-arts: wat je moet weten als je kind dreigt te stikken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme