Katie (43): ‘Ik ben helemaal niet te oud voor crop tops’

Persoonlijk Susan Dalstra 9 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Moderegels zijn er om aan je laars te lappen. Want dat je na een bepaalde leeftijd niet meer gezien kan worden in minirok of crop top is natuurlijk onzin. Dat vindt Katie – 43 jaar, moeder van drie kinderen – ook.

“Toen ik 21 was, kocht ik toen ik mijn eerste baan kreeg een blauwe badjas met bijpassende pantoffels die ik aantrok na een werkdag. Ik was net afgestudeerd en werd de echte wereld in geslingerd. Als ik thuiskwam voelde ik me een oude vrouw die uren nodig had om te herstellen op de bank.

Crop tops dragen

En dat deed ik dus in die badjas. Sterker nog: er waren veel avonden waarop ik dat ding al droeg vanaf 5 uur ‘s avonds. Dit schatje riep me toen ik in een voordeelwinkel tussen de handdoeken en goedkope kaarsen stond. Ik weet nog dat ik dacht: ik ben hier waarschijnlijk te jong voor, maar ik wil het zo graag.

Nu als 43-jarige moeder van 3 heb ik nog steeds zo’n badjas, maar heb ik ook de crop tops die ik droeg in m’n twintiger jaren niet opgegeven. Waarom? Omdat ik niet te oud ben ze nog steeds leuk vind, daarom.

Ik weet dat veel mensen vinden dat je bepaalde dingen niet meer aan kan na een bepaalde leeftijd, ook al zeggen ze het misschien niet hardop. We hebben allemaal wel eens gehoord dat je geen shorts of minirok meer aan moet na je 35ste. Maar de realiteit is dat niemand de regels kan bedenken voor iets wat jij draagt. Als jij het leuk vindt, is het genoeg.

Panterprint-shorts

Als je het mij vraagt, begint het feestje pas vanaf je 35ste. Dus draag wat dan ook jou jou laat voelen. Dat is waar ouder worden om draait. Je bloeit op tot jezelf en je stijlkeuzes reflecteren dat.

Wanneer ik mijn favoriete panterprint-shorts draag, vraagt een deel van mij zich af of die jaren misschien niet voorbij zijn. Maar dan herinner ik me dat ik de regels bepaal, panter mijn favoriete print is en het f*cking warm is buiten.

Er zijn dagen waarop ik mijn dochter van school haal en ik dezelfde sneakers en leggings draag als haar vriendinnen. Toen dit voor het eerst gebeurde, vroeg ik me af of ik haar of haar vriendinnen mee voor schut zet en of ze aan hun eigen outfitkeuzes zouden gaan twijfelen.

Glitteroogschaduw

Toen herinnerde ik me dat het me eigenlijk niet kan schelen. Ik draag wat ik wil en mijn dochter doet hetzelfde. Ze heeft nog nooit gezegd dat ze die blauwe glitteroogschaduw niet meer leuk vindt als ik die ook draag. Ze wil het juist vaker dragen omdat het bewijst dat iedereen moet doen wat ‘ie wil, wat anderen mensen daar ook van vinden.

Meestal ben ik dol op de laatste mode- en beautytrends. Het is een manier van jezelf uiten. Niets maakt me blijer dan iemand zien die niet meer piepjong is in een minijurk met glitterhakken of blauw haar. Het zegt: ik vind dit te gek en doe wat ik wil en het kan me niet schelen wat jij daarvan vindt.

Trends, make-up en schoenen zijn niet gerelateerd aan een bepaalde leeftijd. Vertel ons niet dat iets na een bepaalde leeftijd niet meer kan. We doen wat we willen. Er is niks vreselijker dan jezelf in iets proppen wat niet als jou voelt. Als crop tops en pailletten je ding zijn, moet dat niet veranderen omdat je toevallig een jaar (of een decennium) ouder bent.”

Zeg het ze, Katie.

8 dingen die je wil horen als je in verwachting bent van je derde kindje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme