8 dingen die je wil horen als je in verwachting bent van je derde kindje

Zwanger Gina Koninkx 28 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Hoera! Je bent zwanger van je derde kindje. Niet alleen een cadeau voor zijn of haar broertjes en zusjes, maar ook voor jezelf. Al denk je soms ongetwijfeld ‘hoe ga ik dat allemaal doen?!’ Met twee kindjes heb je echt al je handen vol, laat staan met nog een kleine baby erbij.

Ontspan, je bent niet de eerste vrouw die haar derde kindje verwacht want héél veel moeders gingen je voor. Als zij het allemaal kunnen, kan jij het ook. Al helemaal na het lezen van deze bemoedigende woorden:

1. Relax

Ervaar je veel stress nu je zwanger bent van de derde? Probeer dat los te laten. Je hebt al twee kleine koters op de wereld gezet dus een derde kan je ook nog wel aan. Zorg voor genoeg me-time zodat je helemaal klaar bent voor de komst van de derde.

2. Het komt allemaal wel goed

Ergens weet je dit zelf natuurlijk ook wel. Net als bij de eerste kreeg je na de geboorte snel feeling voor het moederschap. Vertrouw erop dat dat nu ook weer gebeurt. Jij en je partner zijn al hartstikke goed op elkaar afgestemd en zelfs je oudste kan je nu helpen met de kleine baby.

7x momenten tijdens je zwangerschap die je wil vastleggen voor later

3. Probeer niet te hard

Probeer niet de perfecte moeder te zijn. Je legt de lat voor jezelf dan alleen maar hoger en dan krijg je juist veel sneller het gevoel dat je geen goede moeder bent. Nergens voor nodig want je doet het hartstikke goed!

4. Drie is makkelijker dan twee

Het zal alleen maar makkelijker worden met een derde kindje in huis. Je oudste twee kinderen kunnen namelijk lekker samen spelen en in het gunstigste geval jou al helpen met de baby. Hoe handig als jouw zoontje een romper kan aangeven zodat jij bij de commode kan blijven staan?!

Moeder: “Niet ik, maar iemand anders kondigde mijn zwangerschap op Facebook aan”

5. Je hoeft je baby niet 24/7 te dragen

Vooral na de geboorte van je eerste kindje draag je hem of haar continu bij je. Met drie kinderen kan dat simpelweg niet altijd. Je leert daardoor dat het ook niet nodig is om je baby 24/7 te dragen en dan heb je weer meer handen vrij voor het andere grut.

6. Laat de kids veel zelf doen

Geef je oudste twee kinderen ‘verantwoordelijkheden’ als broer en zus. Ze voelen zich daardoor ook nog eens groot en stoer en tegelijkertijd vinden ze het heerlijk om met hun kleine babybroertje of babyzusje te knuffelen. Je twee andere kids zullen ook snel sprongen gaan maken wat betreft hun eigen kunnen. Als ze zien dat jij de baby voeding geeft en je aan ze vraagt om hun eigen appel te pakken zullen ze daar snel in mee gaan.

5 manieren om even contact te maken met de baby in je buik

7. Je kan het

Ongetwijfeld heb je tijdens je zwangerschap al meerdere keren gedacht dat je het niet kunt. Dat een derde écht te veel is en hoe je dat ook nog eens moet gaan combineren met je werk. Maak je niet druk, je kan het! Zó veel moeders gingen je al voor en kijk eens naar die andere twee van je, die heb je ook met liefde opgevoed.

8. Laat het los

Probeer niet nachten lang wakker te liggen en na te denken over hoe je het straks allemaal gaat doen. De situatie verandert er niet door en deze stress is alleen maar slecht voor de baby. Laat het los en vertrouw op jezelf.

5 x dingen die je nog niet wist over een thuisbevalling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme