7x momenten tijdens je zwangerschap die je wil vastleggen voor later

Kinderen Lisa van den Akker 9 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Je zwangerschap is een van de bijzonderste periodes uit je leven. Toch staan we daar soms niet genoeg bij stil. Vaak worden we opgeslokt door ons drukke leven zonder ons voldoende bewust te zijn van het wonder dat in je buik gebeurd. Dat is helemaal niet gek, maar wel jammer. Leg daarom deze momenten van je zwangerschap vast, zodat je voor altijd mooie herinneringen hebt van deze periode.

Maak een foto, schrijf het op of stop het in een doosje. Hoe je het doet maakt eigenlijk niet uit, als je maar een fijne herinnering hebt voor later.

Momenten om vast te leggen tijdens je zwangerschap

Deze zes momenten wil je niet missen.

1. De positieve test

Dit is waar het allemaal mee begint natuurlijk. De eerste positieve test. Leuk om de datum erop te zetten en om hem in een leuk bewaardoosje te doen!

2. De eerste echo

Of eigenlijk, alle echo’s. Bewaar de foto’s en vraag of maak desnoods een filmpje, want dit zijn de eerste beelden van je kleine wonder.

3. Je buik

Je buik kun je natuurlijk niet in een doosje stoppen, maar je kunt er wel heel veel andere leuke dingen mee doen. Maak bijvoorbeeld iedere maand eenzelfde foto om de groei van je buik te zien. Of maak een gipsafdruk. Meer leuke inspiratie om je zwangere buik vast te leggen lees je hier.

4x de mooiste manieren om je zwangere buik te eren (én herinneren)

4. Je cravings of kwaaltjes

At jij je helemaal gek aan chocoladerepen of perenijsjes? Of waren de Rennies niet aan te slepen? Leuk om een foto of verpakking daarvan te bewaren!

5. De geslachtsbepaling

Voor veel aanstaande ouders een hoogtepunt in de zwangerschap: uitvinden wat het geslacht is. Misschien doen jullie een speciale gender reveal, of laten jullie het de verloskundige op een kaartje schrijven. Hoe dan ook, kies een leuke herinnering en bewaar hem, want dit is het moment dat je weer een stapje dichterbij je kindje bent.

6. Zwangerschapskleding

Tijdens je zwangerschap kun je natuurlijk niet de hele tijd je oude kleding aan. Je zult ook wat kledingstukken nodig hebben die fijn om je buik heen passen. Leuk voor later om je lievelingskledingstuk te bewaren.

7. De placenta

En je zwangerschap eindigt natuurlijk met een bevalling, en daar hoort een placenta bij. Niet iedereen heeft daar iets mee, maar het kan leuk zijn om er toch iets mee te doen. Een foto maken kan al genoeg zijn. Maar voor wie meer wil kun je er ook pillen of kunst van laten maken.

13x (smerige) zwangerschapskwaaltjes waar niemand over praat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme