Inga Stoit
Inga Stoit Lifestyle 28 mrt 2019

Gaat je vriendin scheiden? Dit moet je vooral niet tegen haar zeggen

Als je vriendin haar huwelijk verbreekt zijn er een aantal zinnen waar zij niet op zit te wachten. Jij bedoelt er waarschijnlijk alleen maar het allerbeste mee, maar dit kan wel eens totaal verkeerd uitpakken.

Speel het liever op safe en vermijd onderstaande zinnen dus liever:

‘Ik heb altijd al een hekel aan hem gehad’

Als iemand dit tegen je zegt is het net alsof die persoon zegt: ‘Ik heb altijd al geweten dat het een nare vent is, told you so’. En dit is nou niet bepaald helpend voor de persoon met de verbroken relatie. Wees er voor de ander. Praat over gevoelens en emoties, maar bewaar dit soort uitspraken liever voor je.

‘Je bent zo knap, je hebt binnen mum van tijd een ander’

Daar moet vrijwel niemand na een break up per direct aan denken. Het verbreken van een relatie doet zeer, je bent immers niet voor niet met die persoon. Dus gelijk denken aan een ander? No, thanks. Voorlopig doen de meeste van ons dat nog even niet. En dat heeft niks met onze looks te maken.

‘Ik zag .. vandaag in de supermarkt’

Ehh oke? Leuk. Wat moet je met deze informatie? Hij doet zijn boodschappen, net als ieder ander. Niemand zit te wachten op dit soort onnodige reminders. Je hebt er namelijk niks aan, behalve dat je weer aan hem moet denken..

‘Laat het me weten als ik iets voor je kan doen’

Als mensen iets naar meemaken zijn de meeste geneigd om zich terug te trekken. Zij geven dan niet altijd aan dat ze iets nodig hebben. Dus wees de vriendin die hen meeneemt op sleeptouw. Geef ze het extra setje wat ze nodig hebben, want zelf zijn ze hier vaak te kwetsbaar voor.

‘Laten we uitgaan en tot het gaatje gaan’

Misschien heeft de ander helemaal geen zin om zich te bezatten en zich de volgende dag nog eenzamer te voelen. Alcohol dient niet als medicatie tegen een relatiebreuk..

‘Ik weet wat je meemaakt’

Geen enkele break-up is te vergelijken omdat geen enkele relatie valt te vergelijken. Dus je weet niet wat de ander meemaakt. Misschien zag jouw vriendin hem wel als de liefde van haar leven, dit is geen scharrel zoals jij ze kent.. Wees dus spaarzaam met je goedbedoelde woorden.

LEES OOK: 5 ‘Problemen’ in relaties die je binnen het eerste jaar merkt (en die erop kunnen duiden dat jullie juist meant to be zijn).

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Gaat je vriendin scheiden? Dit moet je vooral niet tegen haar zeggen
Sluiten