Ein-de-lijk: de nieuwe Minions-film komt eraan (en dit is de datum)

Eropuit Lise Steegmans 10 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Er kan weer een gezinsuitje op de agenda geprikt worden. Op 1 juli draait namelijk The Rise of Gru, de nieuwe film van de Minions in de bioscoop.

En zeg nou zelf, wie wil er niet naar deze schattige, gele wezentjes kijken?

Nieuwe Minions film

Ze kwamen, ze zagen, ze overwonnen. De Minions, ‘s werelds schattigste, grappigste gele figuurtjes. Ze waren voor het eerst al in 2010 te zien, in Despicable Me. Daarna volgde Despicable Me 2 in 2013 en kregen ze een eigen spin-off in 2015, toepasselijk genaamd Minions. In 2017 volgde Despicable Me 3 en nu is na lang wachten eindelijk het vervolg in aantocht.

The Rise of Gru

De tweede Minions-film, the Rise of Gru, zou in 2020 al op het witte doek verschijnen. Maar je raadt het al, vanwege corona moest de première worden uitgesteld. Over minder dan een maand is het eindelijk zover en daarom deelt Universal Pictures een nieuwe trailer van de Minions-film.

Succes van Minions film

Of je nu een van de films hebt gezien of niet, iedereen weet hoe een Minion eruit ziet. Geel, rond, soms met een oog soms met twee ogen. En de onmiskenbare blauwe tuinbroek mogen we ook niet te vergeten. Wist je trouwens dat er 10,400 Minions bestaan? Iedere minion heeft een andere lengte, vorm, verschillend aantal ogen, kleding en kapsel. Dat feitje werd tijdens Despicable Me 2 bekendgemaakt.

Niet alleen hun uiterlijk is de reden van succes. Er zijn meer redenen waarom de Minion-franchise een succes is:

  1. De films zijn leuk voor kinderen en voor volwassenen. Net zoals bij veel kinderfilms het geval is, zijn de Minion-films leuk voor het hele gezin. Er zitten grappen in voor kinderen en ook grappen die enkel door volwassenen zijn bedoeld.
  2. Ze spreken verschillende talen. Noem het geniaal, noem het grappig, noem het ware kunst. Niemand verstaat helemaal wat de Minions zeggen en toch begrijpt iedereen wat ze bedoelen. Best knap toch? Hun taal wordt Minionese genoemd en het is een mix van gebrabbel en vreemde talen zoals Spaans, Frans, Italiaans en Filipijns.
  3. De muziek maakt je instant vrolijk. Wist je dat Pharrel Williams een aantal nummers voor de Minions schreef? Denk aan het nummer Happy uit 2014 en voilà, je bent vrolijk.

Niet geel, maar groen: ben jij al bekend met De Drekkies? Lees hier de uitgebreide filmrecensie van deze schattige wezentjes.

Alles wat je wil weten over ‘Disney-huiduitslag’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme