5x dingen die je kunt doen om een nieuwe moeder écht te helpen

Kraamtijd Valéry de Voijs 25 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Heb jij een vriendin, zus of lieve collega die net moeder is geworden en wil je iets liefs doen? Lees dan even verder. Met deze dingen zul je haar namelijk écht blij maken.

Want geloof ons: ook al lijkt deze nieuwe moeder het allemaal heel goed aan te kunnen; iedere mommy heeft haar struggles.

Zo help jij een (nieuwe) moeder

Het moederschap is het meest magische wat er is, maar iedere moeder zal erkennen dat het ook mega, super, onwijs zwaar kan zijn. Wanneer jij een nieuwe moeder ziet worstelen met slaapgebrek of hormonale schommelingen, dan wil je haar graag helpen.

Nu zal een moeder niet per se hulp nodig hebben met het verschonen of voeden van haar baby. Echter zal ze juist hulp in het huishouden kunnen gebruiken. Met deze dingen zul je haar blij maken:

1. Kook voor een nieuwe moeder

Deze moeder zal de hele dag bezig zijn om haar baby te verzorgen. Voeden, verschonen, laten boeren, in slaap wiegen: het kost veel tijd om voor een klein mensje te zorgen. Tijd om een gezond gerecht te koken zit er daardoor niet in. Het is echter belangrijk om gezond te blijven eten en daar valt afhaalchinees helaas niet onder.

2. Geef haar een massage cadeau

Het continue oppakken en voeden van je baby eist een behoorlijke tol op je lichaam. Rug- en nekpijn krijgen moeders er helaas gratis bij. Een goede massage zal dan ook hemels zijn. Bied aan om haar te masseren of geef een cadeaubon voor een massagestudio cadeau. Wedden dat ze je dankbaar zal zijn?

3. Neem een nieuwe moeder mee op pad

Waarschijnlijk is deze moeder aan huis gekluisterd. Je kunt haar verwennen door haar simpelweg mee op pad te nemen. Kies voor een baby friendly activiteit zoals een lunch of wandeling door het park. Je scoort extra punten als je haar ophaalt en thuis brengt.

4. Help in het huishouden

Sommige moeders zijn gezegend met een schoonmaakster, maar helaas staan andere moeders er helemaal alleen voor. Iedere mommy zal dan ook blij zijn met extra handen in het huishouden. Ga met een stofzuiger door de kamer, bied aan om een wasje te draaien of verschoon haar bed. Het zijn voor jou kleine dingetjes, maar deze moeder zal er heel blij mee zijn.

5. Wees relaxed wanneer de baby huilt

Het ergste wat je kunt doen is stressvol reageren wanneer haar baby huilt. Geef deze nieuwe moeder het vertrouwen dat ze het goed doet. Want ook al heeft haar baby een huilbui; ze heeft het vast onder controle en ze kan het prima oplossen. Vragen als: ‘Waarom huilt hij?’ of ‘Hij heeft toch net nog gegeten?’ of ‘Hij is zeker te moe?’ helpen in die situatie niet.

Bevallingsverhaal Kim: ‘We zagen geen hartslag meer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen