Dilemma: ‘Zal ik nu ik 44 ben nog voor een kind gaan?’ 

Persoonlijk Vera Guldemeester 25 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Merel (44) haar dilemma voor: “Zal ik nu ik 44 ben nog voor een kind gaan?”  

“Al toen ik 25 jaar was, had ik een grote kinderwens. Het enige dat ontbrak was een lieve man. Ik besloot daarom die kinderwens los te laten. Nu, bijna twintig jaar later, heb ik eindelijk een stabiele relatie met een man waarvan ik denk dat ik daar oud mee wil en kan worden.

Voor een kind gaan

Sinds een halfjaar is mijn kinderwens weer op gaan spelen. Dit komt mede doordat mijn schoonzus pas een baby heeft gekregen. Ik vertelde het aan mijn vriend en sindsdien zijn we er steeds vaker over aan het praten. 

Zorgeloze leventje

Hij is net zoals ik al in de veertig. We zijn dol op ons zorgeloze leventje. We verdienen samen genoeg om een aantal keer per jaar op reis te gaan en kunnen ieder weekend lekker uiteten. Dit leven kunnen we natuurlijk niet voortzetten met een baby. In ieder geval niet in de mate van wat we nu doen. 

Samen een kindje krijgen

Naast dat we dol zijn op reizen en uitgaan, lijkt het ons ook fantastisch om samen een kindje te krijgen. Diep in mijn hart wil ik dat erg graag met de man waarmee ik nu zo gelukkig ben. Het enige wat mij er van weerhoudt, is mijn leeftijd. Ik ben nu 44 en voordat ik zwanger ben, mocht het lukken natuurlijk, ben ik waarschijnlijk 45. 

Te oud

Ik ben door mijn leeftijd bang voor complicaties. Ook ben ik bang dat we gewoon te oud zijn. Als ons kind dan in de derde klas van de middelbare school zit, dan ben ik al zestig. Is dat niet zielig voor een puber?

Dilemma

We hebben dus een dilemma. Soms denk ik dat we het gewoon moeten doen, maar een andere keer heb ik weer medelijden met het kindje dat er misschien gaat komen. Twee van die oude ouders, moet een kind dat wel willen? Ik weet het niet en wil daarom graag advies.”

Dilemma: ‘Zal ik mijn kind naar de peuterspeelzaal brengen of thuishouden tot de basisschool?’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Onderwerpen