De nieuwe ultieme lijst met statussymbolen voor millennial-ouders. Hoeveel vink jij er af?

Lifestyle Laurien Bleeker 5 apr 2024
Leestijd: 4 minuten

Statussymbolen voor ouders, noemen we ze. Het zijn hippe producten die net zo hippe ouders graag voor hun kroost aanschaffen. Duur, maar vaak ook duurzaam. Of gewoon omdat het een trend is. Eerder al lieten we een hele lijst van statussymbolen zien, maar tijden veranderen en al die hebberigmakende items ook.

Dus geven we de lijst een update, met nieuwe producten die je als on trend moeder of vader aan je kind wil geven.

Nieuwe statussymbolen voor ouders

Trending musthaves die op dit moment hot zijn, vind je vooral op social media. Denk Insta, denk TikTok. Maar kijk ook rond op straat of op het schoolplein, naar dat ene hippe gezin. Daar doe je inspiratie op. En natuurlijk ook hier, want dit is dé lijst met nieuwe statussymbolen voor ouders.

Stapelstenen van Stapelstein

Zeg maar dag tegen het Wobbel board en hallo tegen stapelstenen. Vooral die van Stapelstein moet je hebben, eentje in elke kleur van de regenboog en het liefst ook nog een limited edition met confetti-look. Leuk, maar wat kan je er eigenlijk mee, horen we je denken. Nou, dat laat je kind wel zien. De stapelstenen zijn namelijk perfect geschikt voor (verantwoord) open ended play. Ze kunnen opgestapeld worden, maar ook gebruikt worden om op te staan (de vloer is lava!) of te zitten. Als bakje, buiten gevuld met water en ga zo maar even door. Nieuw statussymbool: check!

Gepersonaliseerde vlaggenlijn

Nee, je hangt als hippe ouder niet zomaar een vlaggetjeslijn op in het kamertje van je meest waardevolle bezit. Je gaat natuurlijk voor een bijzondere vlaggenlijn, gepersonaliseerd het liefst. Met de naam van je kind erop geborduurd in zacht beige, op een vlaggetje in een tintje donkerder beige.

Behang met print

Om even in de interieurhoek te blijven: die bovengenoemde vlaggenlijn komt natuurlijk het beste naar voren op een muur voorzien van cool behang. Het liefst met een print van overdadige bloemen of vogels bijvoorbeeld. Dat behangetje mag dan wel weer een kleurtje hebben, met een bijpassende kleur verf op de muur ernaast.

Beach and Bandits uv-pakje

Ze vliegen de winkels uit, zo in de koffer van menig hip kind: de Beach and Bandits uv-pakjes. Want, ten eerste, zien ze er übercool uit met al die felle kleurtjes en gezellige prints. Ten tweede beschermen ze de huid van je kind tegen schadelijke straling van de zon. Een en een is twee! Ze zijn er in alle soorten en maten en zelfs kinderen zelf zijn gek op deze zwempakjes. Je legt zo’n vijfenveertig euro neer voor een beschermend badpak, maar hé, het scheelt dan wel weer in kosten voor zonnebrandcrème (de onbedekte delen van je kind wél insmeren natuurlijk…)

Magnetische blokken

Connetix, Cleverclixx of Magna-Tiles: het merk maakt niet zo veel uit, als je maar een set magneten in huis hebt. Weer zoiets waarvan je je misschien afvraagt wat je (kind) ermee moet, maar ook voor dit hippe speelgoed geldt: je kind weet er wel raad mee. En reken maar dat je hiermee de best mom award krijgt, want elk kind is gek op de magnetische blokken waar je van alles mee kunt.

Blundstone laarsjes (voor de hele familie)

Blundstones, je weet wel, die chelsea boots van stevig leer. Kijk maar eens naar beneden als de hippe kids het schoolplein op rennen. Wedden dat een aantal van hen de enkellaarzen van Blundstone draagt? We snappen het wel: ze zijn stevig, gaan echt niet snel stuk, zijn makkelijk schoon te maken, waterafstotend en lopen ook nog eens superlekker. Daarnaast zijn het gewoon stoere uniseks laarzen die je dus moet hebben. Trouwens, als je toch bezig bent, koop ze dan maar meteen voor de hele familie. Twinning is winning, nietwaar?

Sissel Edelbo jasje

Hijs je mini maar snel in een jasje van Sissel Edelbo, voordat de rest van de hippe moeders je voor is. Dit is namelijk een nieuw, upcoming statussymbool voor ouders (waarvan de stijlvolle moeders er zelf waarschijnlijk al een of meer in de kast hebben hangen). De Sissel Edelbo jasjes zijn gemaakt van restmaterialen en daardoor dus uniek en duurzaam. Je vindt ze nog niet overal en dat maakt het juist leuk.

Le bonnet muts

Gemaakt van extra zachte wol houdt deze beanie het hoofd van je kind warm op koude dagen. En, niet geheel onbelangrijk: naast die warmte straalt het Le Bonnet mutsje natuurlijk een en al hipheid uit. Het beanie-model is er in alle kleuren. Je legt er wel dertig euro per mutsje voor neer, dus hopen maar dat je kind ‘m niet kwijtraakt.

Hippe vitamines

Een simpel vitaminetabletje? Nee hoor, dat kan écht niet als je je onder de hippe ouders schaart. Het vitamientje moet op z’n minst de vorm van een beertje hebben. En net zo lekker smaken als een snoepje. Ook moet ‘ie geen toegevoegde suikers hebben en het liefst ook nog vegan zijn. Meestal kost zo’n potje ‘snoep’ je rond de vijfentwintig euro.

De ultieme lijst met statussymbolen voor ouders: welke musthaves heb jij in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme