Nutteloze babyspullen: wedden dat je deze babyspullen nooit zal gebruiken?

Algemeen Valéry de Voijs 26 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Leuk hoor, die kleine schattige Converse voor je baby… maar hoe schattig ze ook zijn, we weten stiekem allemaal wel dat ze niet veel zin hebben. Zo zijn er nog een heleboel van die babyspullen waarvan je als kersverse moeder denkt dat je ze moet inslaan. Onder het mom van ‘alles voor de kleine’ heb je voor je het weet de hele winkel leeg gekocht. Maar hebben we alles nu wel écht nodig? Dit zijn een paar van die (nutteloze) babyspullen die je nooit zal gaan gebruiken.

Natuurlijk is niet iedereen hetzelfde. Zo zul jij bepaalde babyspullen heel handig vinden, terwijl je vriendinnen je voor gek verklaren.

Nuttelozen babyspullen

Zo’n aankoop als kleine sneakers voor je baby is natuurlijk ook best wel leuk, maar wat als je twijfelt of je die (peperdure) kinderwagen wel moet aanschaffen? Deze babyspullen zul je in ieder geval niet snel nodig hebben

1. Badthermometer

Ok, het klinkt heel handig. Een thermometer die precies aangeeft hoe warm het badwater is. Misschien ben je de eerste keer bang om je baby in bad te doen, maar je zult toch al snel zelf aanvoelen wanneer de temperatuur aangenaam is voor je kind. Het water mag namelijk niet kouder zijn 36 graden, en niet warmer dan 38 graden, en dit kun je prima met je elleboog zelf voelen.

2. Jogger Kinderwagen

Alleen als jij een professionele hardloper bent, zul je deze kinderwagen mee naar buiten slepen. Zo niet, zul je deze kinderwagen écht niet gaan gebruiken. Natuurlijk.. het ziet er fancy uit, en je zult vast alle goede bedoelingen hebben om die zwangerschapskilo’s eraf te sporten, maar er bestaat een grote kans dat jij deze (dure!) aankoop na drie keer gewoon op Marktplaats zet.

3. Luieremmer

We kennen ze allemaal wel: van die afvalemmertjes die de geuren van de luiers tegenhouden. Maar heel eerlijk, hier zou je dus ook gewoon een ‘normaal’ afvalemmertje voor kunnen gebruiken. En eigenlijk is het sowieso hygiënischer om de  luiers meteen weg te gooien.

4. Babyschoenen

Babyschoenen mogen in dit lijstje niet ontbreken. Super schattig van die kleine Converse, maar een beetje useless zijn ze natuurlijk wel.

Weg met die schattige babyschoentjes! Dit is waarom je kind moet leren lopen op blote voeten

5. Babycosmetica

Het merendeel van de babycosmetica zul je vast niet gaan gebruiken. De standaard verzorgingsproducten als babyolie (of gewoon kokosolie) zullen voldoende zijn om mee te beginnen, maar veel babyspullen zoals haargel en een babykam zul je (vooral op het begin) heus niet gebruiken.

6. Mutsjes

Vooral in het begin heeft je baby vaak een mutsje nodig, maar deze zal je daarna nooit meer gebruiken. Het heeft dus geen zin om heel veel van deze dingen in te slaan: ze zullen daarna ongebruikt in de kast liggen. (Helaas!) Schattig zijn ze natuurlijk wel

7. Babypakjes met voetjes

Tenzij zo’n schattig pakje precies past, heb je er uiteindelijk helemaal niets aan. Als je baby al twee centimeter groeit, zal het te strak zitten en kun je het niet meer gebruiken.

8. Een Kussen

Ten slotte waarschijnlijk de meest nutteloze aankoop van allemaal: een kussen. Waar je misschien niet bij stilstaat, is dat baby’s helemaal geen kussen nodig hebben om op te slapen.

Een paar stoere stappers: 7 x de leukste Nikes voor je baby

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Zwangerportaal

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme