Onderzoek bewijst: apart slapen heeft veel voordelen

Baby en slapen Sharon van der Werf 15 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Het is natuurlijk niet zo gezellig, maar hé, het heeft ook voordelen: apart van je partner slapen. Zo is het officieel bewezen: je slaapt beter als je niet naast je partner in bed ligt, maar gewoon lekker alleen onder de dekens kruipt. ‘Eh, schaaaat, pak jij de bank vanavond?’

In een Britse enquête geeft maar liefst 29 procent aan dat slapen met de partner de schuld was van een slechte nachtrust. Kunnen we ons voorstellen. Snurkende mannen, of eentje die het liefst uren met het lampje aan leest. Oh, of een partner die veel eerder zijn bed uit moet, waardoor jij weer moeilijker in slaap komt: het zijn slechts enkele oorzaken van slecht slapen.

Een nacht écht lekker slapen

‘Een bed delen kan tot slaaptekort leiden, omdat je zelden twee mensen vindt die er dezelfde slaapgewoonten op na houden,’ zegt Dr. Guy Meadows. Hij vindt twee aparte bedden dan ook geen slecht idee.

LEES OOK: Donkere kringen onder je ogen komen wellicht niet van slaapgebrek!

Slaap je toch liever met je grote liefde in één bed? Dan geeft Guy Meadows gelukkig nog wat tips.

1. Zorg voor een compromis

Ga jij het liefste meteen slapen, maar wil je partner nog de samenvatting van Studio Sport in bed kijken? Zoek een oplossing die werkt voor beide partijen. Wij raden overigens altijd af om een tv in de slaapkamer te zetten, maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze.

2. Schaf oordoppen en een oogmasker aan

Misschien niet zo sexy, maar wel effectief. Oordoppen en een oogmasker koop je voor een prikkie bij veel winkels. Het houdt ongewenst licht én ongewenst geluid tegen, waardoor je slaapt als een roosje.

3. Let op de lichaamstemperatuur

Vrouwen hebben het over het algemeen kouder dan mannen. Wanneer je onder meerdere dunne dekens ligt, kunnen jullie allebei de perfecte temperatuur regelen. Te warm? Prima, dan haal je er een dekentje af.

4. Dat hardnekkige gesnurk

Blijf je wakker liggen door het gesnurk van je partner? Praat er over en ga op zoek naar het probleem. Alcohol voor het slapen gaan kan bijvoorbeeld een boosdoener zijn, net als overgewicht of een allergie.

Ook slaaptekort? 48 bizarre dingen die alleen moeders met een chronisch slaaptekort doen

Hoofdfoto: Tumblr

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

hln

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme