Susan Dalstra
Susan Dalstra Verhalen 7 jun 2018

Volgens onderzoek hebben narcisten allemaal dit uiterlijke trekje gemeen

Iemands ogen zeggen veel over wat voor vlees je in de kuip hebt, maar wist je dat wenkbrauwen ook veel meer verraden dan je denkt? Dat zeggen onderzoekers van de University of Toronto.

Wenkbrauwen

Miranda Giacomin en Nicholas Rule fotografeerden de gezichten van mensen die allen hoog scoorden op kenmerken waar narcisten aan voldoen. Zo ontdekten ze dat je een narcist niet alleen herkent aan een lijst karaktereigenschappen, maar ook kan herkennen aan, jawel: de wenkbrauwen.

Karakteristiek

De narcisten hadden namelijk stuk voor stuk karakteristieke wenkbrauwen. Hun wenkbrauwen waren een stuk voller en meer bijgewerkt dan die van anderen. Giacomin en Rule vermoeden dat dit komt doordat narcisten van nature esthetisch gezien zich graag onderscheiden. ‘Wenkbrauwen zorgen ervoor dat je een gezicht snel herkent. Narcisten onderhouden volle, opvallende wenkbrauwen om extra snel herkend te worden.’

Gebrek aan empathie

Narcisten willen dat anderen naar ze verlangen en herinnerd worden, wat het positieve beeld dat ze over zichzelf hebben versterkt. En een stel flinke bossen boven je ogen, helpt daarbij. Maar goed, voordat je niemand met Brooke Shields-waardige brows meer vertrouwt, kun je beter letten op kenmerken als overgevoeligheid, obsessief over zichzelf praten en een gebrek aan empathie als je de echte narcist wil herkennen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Volgens onderzoek hebben narcisten allemaal dit uiterlijke trekje gemeen
Sluiten